Răfuială de mahala în Biserică. Corneliu Bârlădeanu, Preasfinţitul cu bolid, scoate acte compromiţătoare despre un preot izgonit. „Nişte mizerii!”

Răfuială de mahala în Biserică. Corneliu Bârlădeanu, Preasfinţitul cu bolid, scoate acte compromiţătoare despre un preot izgonit. „Nişte mizerii!”

Episcopul de Huşi şi bolidul FOTO Adevărul

PS Corneliu Bârlădeanu, episcopul Huşiului, a făcut publice declaraţiile scrise ale unui preot intrat în dizgraţie, pentru a le dovedi enoriaşilor că duhovnicul atât de apreciat nu este uşă de biserică.

Ştiri pe aceeaşi temă

Declaraţiile scrise ale preotului Sorin Chirvase (48 ani), care aproape 20 de ani a slujit la biserica “Sfântul Spiridon” Bârlad, judeţul Vaslui, au fost postate pe siteul Episcopiei Huşilor, alături de un comunicat de presă semnat de PS Corneliu Bârlădeanu. Aceste clarificări au făcute după mai bine de şase luni de când preotul a fost transferat disciplinar pentru o datorie de peste 24.000 lei faţă de forul superior. A fost prima explicaţie publică a Episcopiei Huşi de la transferarea preotului, chiar dacă în ultima jumătate de an zeci de enoriaşi au protestat în repetate rânduri, au cerut ca preotul paroh să fie adus înapoi.

Pe 12 mai, Preasfinţitul Corneliu Bârlădeanu a fost huiduit de enoriaşii nemulţumiţi când şi-a făcut apariţia cu un bolid de lux la Protopopiatul Bârlad. Ulterior au mai fost două proteste în curtea bisericii “Sf. Spiridon”.

În comunicatul remis de Preasfinţit pe 20 mai, singura explicaţie publică dată credincioşilor de când au rămas fără duhovnic, se precizează că preotul Sorin Chirvase a avut de-a lungul anilor  “un statut canonic precar”, a luat licenţa în Teologie cu notă mică (6.87), a divorţat pe motiv de adulter, este somat de bănci pentru neplata unor credite personale şi a adunat datorii faţă de Episcopia Huşi.

Pentru a susţine că a nu a ştiut să gestioneze banii parohiei, au fost făcute publice două declaraţii scrise ale preotului Sorin Chirvase depuse la Epiecopia Huşi. În prima, semnată în 2012, părintele Chirvase se obliga să plătească 7.685 lei până la finele anului, în momentul semnării declaraţiei achitând o primă rată a birului impus: 4.500 lei.

Preotul izgonit: “Nişte mizerii”

Pretoul a slujit pentru ultima dată în biserica “Sf. Spiridon” pe 16 noiembrie 2014, lăcaş reconsolidat cu sprijinul enoriaşilor în perioada cât el a fost paroh. La acea dată s-a spovedit în faţa oamenilor şi a explicat că a fost depăşit de birurile impuse de Episcopie şi chiar a vorbit despre şpăgile impuse în sistem pentru păstrarea parohiei. Ulterior a intrat în concediu de odihnă, apoi în concediu medical fără să primească drepturile salariale.

“Ce să comentez la adresa Episcopiei? Sunt nişte mizerii. M-au obligat să scriu şi să semnez acele declaraţii. Pe cea din 2013, mi-a dictat-o chiar protopopul (pr. Vasile Lăiu). M-au acuzat chiar că aş fi beţiv şi eu nu am mai consumat alcool de 11 ani. Am avut concediu medical şi l-au contestat, nu mi-au plătiti nici concediul de odihnă. De şase luni trăiesc din salariul soţiei. Am zis să-mi văd de treabă poate se răzgândesc, dar aşa nu se mai poate. Îi voi da în judecată pentru banii din concedii”, a spus, pentru “Adevărul”, preotul Chirvase (foto dreapta).

Citeşte şi:

Bolidul de lux al episcopului de Huşi, enoriaşii şi birurile. Cât plătesc credincioşii pentru viaţa de nabab a Preasfinţitului Corneliu Bârlădeanu Preţul plătit de enoriaşii vasluieni pentru bolidul de zeci de mii de euro cu care se etalează episcopul  Huşilor, Corneliu Bârlădeanu, este peste puterea de susţinere a credincioşilor. Cel mai mare bir impus e cel pe pomelnice, cu preţ prestabilit

VIDEO Episcopul de Huşi, huiduit la coborârea dintr-un bolid de lux. Preasfinţitul, luat la rost de enoriaşi într-un scandal cu şpagă în biserică O mână de enoriaşi bârlădeni au protestat în curtea Protopopiatului Bârlad şi au huiduit  feţele bisericeşti, nemulţumiţi că le-a fost luat preotul paroh. Echipaje de poliţişti şi jandarmi au înconjurat mulţimea şi s-au asigurat că vizita Preasfinţitului Corneliu Bârlădeanu, episcopul de Huşi, va decurge fără probleme

VIDEO Spovedania unui preot în postul Crăciunului: „Dă-i 20.000 de euro Episcopului şi te lasă acolo până mori“ Sorin Chirvase, preotul paroh al Bisericii „Sântul Spiridon“ din Bârlad, a rupt tăcerea după ce Episcopia Huşi i-ar fi impus biruri care îl obligă să ia şi pielea de pe enoriaşi, apoi l-a mutat disciplinar la ţară.

VIDEO Răscoală în biserică. Preotul antişist, huiduit în Casa Domnului de gloata nemulţumită  Protestele s-au desfăşurat simultan în două biserici din Bârlad, enoriaşii fiind nemulţumiţi că protopului Vasile Lăiu, supranumit Antişistul, a schimbat preoţii parohi

Preot scârbit de Biserică. Cum s-a lepădat de sutană duhovnicul alungat din parohie cu mascaţii: „Nu mă identific cu hoţia din sistem“  Lucian Botez (31 ani), fost preot paroh în localitatea vasluiană Bozia, este primul răzvrătit al tagmei bisericeşti din judeţ care a luat atitudine împotriva abuzurilor Episcopiei Huşi. După cinci ani de umilinţe şi trei ani de procese, lupta împotriva sistemului corupt i-a lăsat un gust amar: „Parohia e o sursă de venit pentru dorinţele şi plăcerile Episcopului Corneliu“

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările