Protestatarii din Pungeşti au intrat în greva foamei: „Copiii sunt terorizaţi!“

Protestatarii din Pungeşti au intrat în greva foamei: „Copiii sunt terorizaţi!“

Şi o parte din activişti vor intra în greva foamei FOTO: Adevărul

Un grup format din aproximativ 20 de persoane din „Mişcarea de Rezistenţă“ de la Pungeşti au anunţat că, începând de astăzi, au intrat în greva foamei. Ei au recurs la acest gest în semn de protest faţă de prezenţa jandarmilor în zonă.

Informaţia a fost confirmată de Direcţia de Sănătate Publică (DSP), care a precizat că, în cursul zilei de 23 decembrie 2013, pe adresa instituţiei a sosit o notificare prin care aproximativ 20 dintre activiştii de mediu vor intra, începând de astăzi, în greva foamei. 

„Prin acea notificare am fost informaţi că un grup de aproximativ 20 de persoane vor intra în greva foamei. A fost înştiinţat medicul de familie din comună pentru a asigura servicii medicale în timpul programului de lucru în cazul în care uneia dintre aceste persoane i se va face rău. De asemenea, şi Serviciul de Ambulanţă Judeţean Vaslui este în alertă şi a fost anunţat să intervină prompt în cazul în care vor fi solicitări prin intermediul numărului de urgenţă 112“, ne-a declarat Mihaela Vlada, directorul DSP Vaslui. 

Potrivit lui Marius Ignat, unul din liderii „Mişcării de rezistenţă“ din Pungeşti, lumea din zonă, în special copiii, sunt afectaţi fizic şi psihic de „abuzurile la cre recurge Jandarmeria Română“. 

În data de 8 decembrie, autorităţile au anunţat că toată zona comunei Pungeşti a fost declarată „zonă specială de siguranţă“, din cauza incidentelor violente din ziua precedentă, atunci când cei aproximativ 500 de protestatari au reuşit să dărâme în totalitate gardurile împrejmuitoare de pe terenul deţinut de Chevron în perimetrul de la Siliştea.

Citeşte şi:

Abuz sau exces de zel? Accesul localnicilor din Pungeşti a fost deblocat, dar este controlat: „Cine îi plăteşte pe jandarmi, statul sau Chevron?“

FOTO Sătenii din Pungeşti se plâng că sunt legitimaţi de jandarmi când ies din case

Copil din Pungeşti: Ne-au spus că, dacă mai protestăm, nu mai vine Moş Crăciun

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările