Preoţii şi călugării vasluieni, obligaţi să aibă legitimaţii de serviciu. De ce a impus măsura episcopul Huşilor

Preoţii şi călugării vasluieni, obligaţi să aibă
legitimaţii de serviciu. De ce a impus măsura episcopul Huşilor

FOTO arhivă Adevărul

În luna septembrie, preoţii şi călugării din judeţul Vaslui au participat la şedinţe foto pentru a le eliberate apoi legitimaţii de serviciu, care le atestă calitatea de angajaţi  ai Eparhiei Huşilor. Aceştia vor trebui să prezinte legimaţiile atunci când merg într-o altă eparhie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cei peste 350 de preoţi din judeţul Vaslui sunt obligaţi să aibă asupra lor legitimaţii de serviciu. Decizia a fost luată de Preasfinţitul Părinte Ignatie, Episcopul Huşilor. 
 
În luna septembrie, preoţii şi călugării vasluieni de la toate parohiile din judeţ au participat la şedinţe foto, urmând ca în perioada următoare să primească legitimaţii de serviciu, care le atestă calitatea de angajaţi ai Eparhiei Huşilor. 
 
Prin decizia amintită se urmăreşte demascarea falşilor preoţi sau călugări, care cer donaţii de la oameni, invocând construcţia unor biserici. Un astfel de caz a fost descoperit recent la Galaţi. Un tânăr de 20 de ani, Ionuţ Chiriţă, a intrat în vizorul poliţiştilor în ianuarie 2021, când a fost prins mergând cu Boboteaza, deşi nu era preot. 
 
El le-a prezentat anchetatorilor o diplomă falsă, emisă de aşa numita Patriarhie Ortodoxă a Naţiunilor, care atestă că a devenit preot începând cu data de 20 iulie 2019, iar aceasta este semnată de „Arhiepiscopul şi Mitropolitul Ioan” din cadrul Mitropoliei Moldovei.
 
Preoţii vasluieni vor fi obligaţi să prezinte legitimaţiile de serviciu atunci când merg într-o altă eparhie.
 

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Înşelăciune prin metoda „burlanul”. Cum a fost păcălit un vârstnic să plătească suma de 13.000 de lei

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările