Mărturia elevului care şi-a înjunghiat trei colegi: „Mă ameninţau că-mi scot dinţii din gură. De frică, luam cuţitul la şcoală“

Mărturia elevului care şi-a înjunghiat trei colegi: „Mă ameninţau că-mi scot dinţii din gură. De frică, luam cuţitul la şcoală“

Andrei Iulian Trofin a fost condus sub escortă la Tribunalul Vaslui

Elevul de 17 ani din Vaslui acuzat că şi-a înjunghiat trei colegi mai mici a fost prezentat judecătorilor Tribunalului Vaslui cu propunerea de arestare preventivă. Adolescentul a dorit să dea declaraţii în sala de judecată, exprimându-şi regretul pentru cele întâmplate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Andrei Iulian Trofin, elev în clasa a XI-a la Liceul ”Ştefan Procopiu” Vaslui a relatat pas cu pas firul evenimentelor din seara de 17 aprilie. Adolescentul de 17 ani a povestit că ieşise de la cursuri şi, cu ghiozdanul în spate, se îndrepta spre un bancomat pentru a scoate nişte bani. După ce a traversat strada, susţine el a fost abordat de un adolescent de 15 ani, la rându-i, elev la Liceul Ştefan Procopiu.

”Era un grup de vreo nouă persoane. Nu i-am observat înainte de a trece strada. Când am ajuns pe trotuar, Adelin (unul dintre elevii răniţi n.r.) s-a împins în mine şi m-a întrebat dacă sunt şmecher. Nu era prima dată când interacţionam cu el. Mă mai ameninţase cu bătaia de mai multe ori, că-mi va scoate dinţii din gură. De frică, am decis să iau cuţitul cu mine la şcoală. Era a doua oară când îl aveam în geacă. Mă gândeam că dacă o să mă mai ameninţe, îl voi speria cu cuţitul”, a declarat Trofin în faţa judecătorilor.

Cei trei elevi răniţi sunt din localitatea vasluiană Văleni. Elevul-agresor, care locuieşte în comuna învecinată (Fereşti), susţine că în momentul în care s-a văzut înconjurat de ”prietenii lui Adelin”, s-a panicat: ”Am scos cuţitul din geacă şi am început să lovesc. Ei la rândul lor mă loveau. Primul pe care l-am lovit cu cuţitul în zona gâtului a fost Adelin. Eram cuprins de panică şi loveam fără să îmi dau seama. Apoi am luat-o la fugă, iar în apropierea unui bloc din zona RDS m-am întâlnit cu un prieten. L-am rugat să facem schimb de geci, pentru că mă temeam să nu fiu ajuns din urmă de Adelin şi de prietenii lui. Credeam că astfel nu mă vor recunoaşte”, şi-a continuat elevul Andrei Trofin depoziţia în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi. 

Ulterior, când şi-a dat seama de amploarea evenimentului, adolescentul s-a întors la locul faptei şi s-a predat anchetatorilor care făceau cercetările la faţa locului. 

Arestat preventiv pentru 30 de zile

Trofin şi-a încheiat declaraţia, exprimându-şi regretul pentru cele întâmplate. El este convins că dacă nu ar fi fost provocat nu s-ar fi ajuns la această la un pas de crimă.

Judecătorii Tribunalului Vaslui au decis arestarea preventivă pentru 30 de zile a elevului de 17 ani. 

Consiliul profesoral al Liceului Ştefan Procopiu Vaslui se va întruni vineri, 19 aprilie, pentru a stabili primele măsuri în urma acestui eveniment fără precedent.

Reprezentanţii unităţii şcolare au precizat că victimele, care aveau ghiozdanele în spatele în momentul agresiunii, au lipsit nemotivat în ziua respectivă, în timp ce agresorul a fost prezent la toate orele. 

Autorităţile au convocat întâlniri în regim de urgenţă

Prefectul judeţului Vaslui, Eduard Popica, a anunţat că urma acestui incident deosebit de grav a convocat o întâlnire cu reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean, ai Poliţiei şi Primăriei Vaslui pentru a se stabili un plan de măsuri pentru prevenirea unor astfel de fapte.

”Există un ordin al prefectului privind siguranţa în şcoli, iar măsurile se respectă. Paza este asigurată, în zona celor două licee sunt în permanenţă echipaje de jandarmi, problema este că aceste fapte, după cum vedem, nu se întâmplă în incinta unităţilor de învăţământ sau în imediata apropiere, ci pe drum. Aici este problema şi să identificăm nişte soluţii preventive pentru ca astfel de fapte să nu se mai întâmple”, a declarat prefectul Eduard Popica.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările