Lotul „Albiţa II“, pus în libertate

Lotul „Albiţa II“, pus în libertate

15 dintre vameşi au scăpat de închisoare FOTO: Ionuţ Balaban

Un număr de 15 din cei 18 vameşi arestaţi preventiv în dosarul „Albiţa II“ au fost eliberaţi şi urmează a fi judecaţi în stare de libertate, după ce magistraţii Curţii de Apel Iaşi nu au mai menţinut măsura preventivă de arest.

Decizia magistraţilor ieşeni a fost luată aseară, după mai bine de trei ore de deliberare. Judecătorii de la Tribunalul Vaslui au dispus, pe 18 decembrie, menţinerea celor 18 vameşi în arest preventiv,constantând că această măsură este una legală şi temeinică. 

Astfel, cea mai mare parte din lotul „Albiţa II“ va petrece sărbătorile de iarnă alături de familii, spre bucuria lor şi a rudelor. Vameşii eliberaţi sunt următorii: Carmen Afloroaei, Adrian-Florentin Andrei, Fănel Ciobanu, Antoaneta Dicu, Eugen Cristescu, Iulia Lăcrămioara Frunză, Bebi Iordache, Cristina Gânju, Costel Mitescu, Constantin  Olteanu, Frăsinica Panchelache, Liliana Pisaltu, Doru Iulian Rudeanu, Teletin Adrian şi  Lenuţa Tiron, aceasta din urmă fiind ultmul dintre vameşi arestaţi în acest caz. 

Lucrătorii vamali rămaşi după gratii sunt Daniel Mârza, Alexandru Giugaru şi Lucian Lăcătuşu, al cărui recurs va fi judecat, cel mai probabil, în cursul zilei de astăzi. 

Oamenii legii din România şi Basarabia au descins, pe 22 octombrie 2013, în vămile de pe cele două maluri ale Prutului, Albiţa şi Leuşeni. Vameşii învinuiţi în dosar „taxau“ la sânge orice autovehicul de transport marfă care tranzita punctul vamal. Şoferii aveau de achitat şpaga la ambele cabine, atât la Leuşeni, cât şi la Albiţa. Potrivit unor surse judiciare, angajaţii punctului vamal de la Leuşeni erau mai lacomi, ajungând să ceară şpăgi de 250-300 de euro per transport. 
 
Citeşte şi:
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: