Ginerele „Regelui asfaltului” din judeţul Vaslui, trimis în judecată pentru omor. Este acuzat că a călcat intenţionat un om cu maşina, pe un câmp

Ginerele „Regelui asfaltului” din judeţul
Vaslui, trimis în judecată pentru omor. Este acuzat că a călcat intenţionat un
om cu maşina, pe un câmp

Cornel {elaru a fost arestat preventiv

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui au dispus trimiterea în judecată a lui Cornel Şelaru, ginerele omului de afaceri vasluian Emil Savin, zis Farmazon, cunoscut ca şi „regele asfaltului” din judeţ. Şelaru este acuzat că a omorât un cioban de 42 ani pe care l-a urmărit cu o maşină de teren prin lanurile de grâu, călcându-l intenţionat.

Judecătorii Tribunalului Vaslui au decis ca procesul să se desfăşoară cu inculpatul în stare de arrest preventiv, Cornel Şelaru aflându-se după gratii din luna iunie. Moartea ciobanului de 42 ani s-a produs pe 28 mai seara. Afaceristul nu sunat la 112 ci la şeful de post al comunei Blăgeşti, căruia i-a spus că a călcat un om cu maşina şi l-a întrebat dacă îl poate transporta la spital. Ulterior, Savin şi-a schimbat declaraţia, spunând că, de fapt, ar fi afirmat că ginerele său a călcat victima.
Victima, Ion Tigheciu, a fost transportată cu maşina lui Farmazon la spitalul din Murgeni, unde a şi decedat. În seara respectivă, Cornel Şelaru hoinărea cu socrul său şi maşina acestuia o Toyota Tacoma, pe câmpurile din zona Blăgeşti, unde deţin mai multe suprafeţe de teren cultivate cu grâu.

Prima pistă a procurorilor a fost că maşina a fost condusă chiar de Farmazon, iar ginerele său ar fi luat vina asupra sa pentru a nu pune in pericol afacerile familie. În realitate, spun procurorii probele adunate la dosar au indicat că maşina de teren a fost condusă, în momentul comiterii crimei, de Cornel Şelaru. În faţa anchetatorilor dar şi a judecătorilor, cărora le-a cerut înlocuirea arestului preventiv, cu arestul la domiciliu, Cornel Şelaru a invocat că totul ar fi fost un accident.

 

Expertizele efectuate în timpul urmăririi penale, urmele identificate de criminalişti la faţa locului au demonstrate că bărbatul de 42 ani a fost hăituit prin lanurile de grâu, ca o pradă.  În timpul audierilor sale la urmărirea penală Şelaru s-a încurcat în propriile declaraţiile date anchetatorilor. El a susţinut că l-a călcat pe bărbat în lanul cu grâu, iar în momentul în care a coborât din maşină, acesta era ridicat în poziţia şezut. În urma necropsiei, medicii legişti au stabilit că victima era strivită, având toate coastele şi coloana vertebrală fracturată, ca atare orice mişare era imposibilă, cu atât mai mult, ridicarea de la sol. O explicaţie halucinantă a găsit ginerele lui Savin şi pentru balta de sânge dintre cele două lanuri de grâu, considerat de anchetatori locul crimei. Şelaru a susţinut că acolo ar fi căzut victima din maşină,când a plecat spre spital, după ce portiera s-a deschis accidental. Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Tribunalului Vaslui .

Emil Savin este proprietarul societăţii Transmir, cea mai mare firmă de reparaţii şi amenajări de drumuri din judeţ. Afaceristul este cunoscut ca fiind un apropiat al mai marilor pesedişti din judeţ. De-a lungul anilor, Transmir a fost abonată la contractele pe bani publici, majoritatea drumurilor din judeţ, fiind asfaltate de aceasta societatate 

Emil Savin

Citeşte şi: 

Un cioban a fost urmărit cu maşina şi accidentat mortal de maşina „regelui asfaltului” din judeţul Vaslui

Cum a ajuns un fost şofer de CAP „rege-asfaltator”: Farmazon, afaceristul suspectat că i-a luat viaţa unui cioban în lanul de grâu

Afaceristul vasluian suspectat că ar fi accidentat mortal un cioban şi ginerele său, cercetaţi în stare de libertate pentru omor

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările