Cum explică baronul roşu Dumitru Buzatu pierderea Capitalei: „E un oraş atipic, locuitorii ei au opţiuni neaşteptate uneori”

Cum explică baronul roşu Dumitru Buzatu pierderea Capitalei: „E un oraş atipic, locuitorii ei au opţiuni neaşteptate uneori”

Dumitru Buzatu

Liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a pus pierderea alegerilor locale la Primăria Generală a Capitalei de către PSD pe seama opţiunilor neaşteptate ale bucureştenilor, iar pierderea marilor oraşe pe seama conflictului dintre generaţii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dumitru Buzatu a câştigat alegerile în judeţul Vaslui, însă nu fără emoţii, social-democraţii fiind nevoiţi să apeleze la alianţe cu alte partide pentru a-şi asigura majorităţi în consiliile locale şi la judeţ. Liderul PSD a catalogat campania electorală pentru alegerile locale 2020 ca fiind ”o bătălie foarte grea”. Conflictul dintre generaţii este în opinia lui Buzatu unul dintre factorii care au contribuit la înfrângerile suferite de PSD în judeţe ”cu tradiţie”.

"Bătălia a fost foarte grea, dar este o bătălie care a fost potenţată de conflictul dintre generaţii, dintre cei mai tineri şi cei mai vârstnici. A fost o bătălie care le va da multă bătaie de cap alegătorilor care au votat pentru PNL şi care probabil vor mai susţine o vreme treaba aceasta, până când se vor convinge că maniera de a guverna a PNL se aseamănă foarte mult cu maniera domnului Traian Băsescu, care şi aseară, în nişte momente critice, în momentul în care se discuta despre soarta unor sectoare din capitală, stătea şi se hăhăia cu gura până la urechi".

În privinţa victoriei obţinute de către Nicuşor Dan în faţa Gabrielei Firea, Dumitru Buzatu afirmă că locuitorii Capitalei au făcut alegeri neaşeptate. 

„Capitala este un oraş atipic şi locuitorii ei au opţiuni foarte diverse, neaşteptate uneori. Cred că lucrul acesta s-a întâmplat şi acum şi eu cred că şi Gabriela Firea şi toţi ceilalţi au luptat enorm pentru obţinerea unui rezultat bun la Bucureşti. Dacă alegătorii au decis altfel, e clar că vor trebui să-l suporte pe Nicuşor Dan", a precizat liderul PSD Vaslui.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Alegeri locale 2016. Vasile Pavăl (PSD) câştigă al treilea mandat la Vaslui, cu un scor zdrobitor

 

Alegeri generale 2016. Lovitură de teatru la redistribuirea mandatelor în Vaslui. Cine sunt noii parlamentari şi marii pierdanţi

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările