Culmea investiţiilor la polul sărăciei: 629.000 lei pentru un info chioşc turistic în oraşul fără potenţial turistic

Culmea investiţiilor la polul sărăciei: 629.000 lei pentru un info chioşc turistic în oraşul fără potenţial turistic

Info chioşcul de 620 de milioane de lei vechi FOTO Sabina Ghiorghe

În Bârlad, oraşul din inima Moldovei care a construit din bani publici jacuzzi şi cinema 3D înainte să rezolve problema infrastructurii, se construieşte un foişor din lemn care va adăposti un info chioşc turistic a cărui valoare este de 629.467 de lei.

Bârladul, oraşul din judeţul Vaslui care e spălat de ape la prima ploaie torenţială din cauza infrastructurii prost făcute sau inexistente, se construiieşte cu elan muncitoresc un foişor pe structură de lemn care costă peste 6 miliarde de lei vechi. Acesta va fi dat în folosinţă în octombrie, finanţarea majoritară venind de la UE.

Este unul din puţinele proiecte europene acceste de Primăria Bârlad în condiţiile în care în ultimii 25 de ani nu s-a reuşit realizarea infrastructurii în cele mai mari cartiere ale oraşului: Munteni şi Podeni. Probabil că va fi şi primul proiect european finalizat, cel care vizează asfaltarea cartierelor Deal II, Ţuguieta, str. Mihai Eminescu fiind în lucru.

Chioşcul cu pricina este amplasat la intrarea în Grădina Publică, în zona de nord a oraşului. Scopul proiectului este de a promova potenţialul turistic al oraşului (cu o populaţie de aproximativ 50.000 de oameni) şi de a crea două locuri de muncă. Cum zona nu este una turistică şi punctele de interes din oraş pot fi numărate pe degete, construirea unui info chioşc turistic pare a fi mai  mult o glumă.

Potenţialul turistic al municipiului se limitează doar la un muzeu (planetariul fiind principala atractie), un teatru şi casa memorială Cuza care nu poate fi vizitată având destinaţie de locuinţă socială şi este împărţită între mai multe familii de romi şi de românoi.

Oficial, în Bârlad vin 7.000 de turişti anual. Majoritatea sunt atraşi de expoziţiile muzeului, spectacolele de planetariu dar şi de casa Cuza pe care o pot privi doar din drum.

Valoarea totală a proiectului se ridică la 629.467,92 lei, din care suma de 569.926,52 lei este eligibilă. Cota de cofinanţare a municipalităţii este de 2,02% din valoarea eligibilă, adică 11.512,51 lei.

Citeşte şi:

FOTO Investiţii de fiţe la polul sărăciei: jacuzzi şi cinema 3D. Bârladul, îndatorat pentru 25 de ani pentru saună şi piscină

FOTO Centru SPA şi cinematograf 3D, investiţiile din banii publici ai Bârladului, scoase la licitaţie

FOTO Cum au transformat romii un cartier nou în ghetou

FOTO VIDEO Traiul de ev mediu al bârlădenilor: cartiere întregi din buricul târgului, îngropate în noroi. „Mi-e ruşine să primesc în vizită rudele de la ţară”

Preţul unor investiţii fără cap. Centrul SPA şi cinematograful 3D, scoase la mezat de ochii lumii: „Şi-au dat seama de prostie şi nu ştiu cum să se spele“

Şefi plătiţi de stat pentru investiţiile de fiţe din Bârlad. Cum a fost înglodat în datorii un oraş întreg pentru moftul baronului PSD Titi Constantinescu

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: