Caz revoltător: câţi bani i-a cerut un medic unei eleve de clasa a VIII-a pentru a-i face avort fără ştirea părinţilor

Caz revoltător: câţi bani i-a cerut un medic unei eleve de clasa a VIII-a pentru a-i face avort fără ştirea părinţilor

Un medic ginecolog de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui a solicitat 700 de lei unei eleve de clasa a VIII-a, însărcinată în trei luni, pentru a-i face o întrerupere de sarcină, fără ştirea părinţilor. Pentru că nu a avut banii, minora a venit la spital însoţită de mamă, chiuretajul ilegal, având în vedere vârta sarcinii, fiind realizat de un alt medic la jumătate de preţ.

Ştiri pe aceeaşi temă

Informaţia a fost făcută publică vineri, 9 noiembrie, la Tribunalul Vaslui, în timpul procesului în care trei medici ginecologi de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui sunt judecaţi pentru fapte de corupţie, fals şi sustragere de înscrisuri oficiale. 

O minoră de 16 ani a fost audiată de judecători, în calitate de martor, pentru a relata despre experienţa avut în calitate de fost pacient a unuia dintre medicii inculpaţi în dosar. Minora a fost însoţită la instanţă de mamă şi de soţ, fiind căsătorită recent cu acordul instanţei civile. 

Interpelată de judecători, minora a povestit cum în urmă cu doi ani, pe când era în clasa a VIII-a a rămas însărcinată cu actualul soţ. Având în vedere că avea doar 14 ani şi că mergea la şcoală, a decis împreună cu iubitul ei să renunţe la sarcină, fără a povesti părinţilor. Au mers împreună la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, pentru a se interesa care sunt tarifele.

”Am fost consultată de doamna doctor Simona Botez, care mi-a spus că am aproape trei luni. Mi-a comunicat că îmi face întrerupere de sarcină fără a avea acordul părinţilor, dar că îmi trebuie 700 de lei. Pentru că nu aveam aceşti bani, ne/am întors acasă. A doua zi am venit cu mama la spital şi cu prietenul meu. El avea 400 de lei. Era doamna doctor Andrei, care a spus că face întreruperea de sarcină, ne-a cerut 350 de lei. Nu am întrebat pentru ce trebuie banii. Nici eu, nici mama”, a declarat fata judecătorilor. 

A amânat avortul pentru că era slujbă la biserică

Mama adolescentei a relatat că a fost informată că fiica sa a rămas însărcinată de mama prietenului fetei, în ziua în care cei doi s-au întors de la spital. Având în vedere vârsta fiicei a vrut să scape cât mai repede de sarcină.

”Am ajuns duminică la spital şi am insistat la doamna doctor Andrei să îi facă atunci avortul, dar mi-a spus că nu aud că afară cântă preotul la biserică, că nu face avort în timpul slujbei. I-am dat cei 350 de lei şi am revenit la spital a doua zi. I-a făcut întreruperea de sarcină fetei şi a mai ţinut-o la spital internată patru zile. A spus că este minoră şi să nu apară probleme”, a relatat mama minorei în sala de judecată. 

Femeia a susţinut că la externare medicul Doina Andrei i-a mai solicitat 50 de lei, bani pe care i-a înmânat pentru că a fost mulţumită de serviciile medicale. 

Femeia nu a făcut nicio referire despre cum a ajuns fiica saa să îşi înceapă viaţa sexuală la o vârstă atât de fragedă şi nici de ce a fost de acord să se căsătorească deşi are doar 16 ani!

Interceptările care au scandalizat opinia publică

Ancheta cu privire la doctorii de la Secţia de Obstetrică Ginecologie de la Spitalul Judetean de Urgenţă Vaslui ar fi pornit ca urmare a unui denunţ făcut de o pacientă prin intermediul liniei directe puse la dispozitie de Directia Generala Anticorupţie (DGA).
În urma flagrantului organizat pe data de 9 februarie 2015, Simona Botez a fost prinsa la scurt timp dupa ce a primit 1.500 lei de la un investigator folosit de anchetatori, pentru a efectua o intrerupere de sarcina de 17 saptamani, intervenţie ilegală, avorturile fiind permise până la 14 săptămâni.

Medicul Doina Andrei a fost trimisă în judecată, fiind acuzată de săvârşirea de 25 de infracţiuni de luare de mită, patru infracţiuni de fals intelectual şi o infracţiune de sustragere de înscrisuri. La rândul său, medicul Simona Botez este acuzată de comiterea a 14 infracţiuni de luare de mită şi patru infracţiuni de fals intelectual. Cel de-al treilea medic inculpat Adrian Tănăsescu este acuzat de săvârşirea a zece infracţiuni de luare de mită.  

Interceptările realizate de anchetatori aveau să scoată la iveală limbajul umilitor şi jignitor pe care doctoriţele Botez şi Andrei îl aveau la adresa pacientelor sărace, catalogându-le drept „proaste“, „scoafe“ sau „vaci“, iar pruncii erau făcuţi „draci“. De altfel, intercepările cu discuţiile celor două au scandalizat deopotrivă opinia publică şi judecătorii care au arătat în motivarea hotărârilor privind măsurile preventive că limbajul folosit de cei doi medici arătau dispreţul acestora faţă de însăşi profesia pentru care au depus jurământ. Arestate preventiv, cele două doctoriţe au fost plasate în arest la domiciliu şi, ulterior, sub control judiciar.

Pe aceeaşi temă: 

FOTO Doi ginecologi de la Spitalul Judeţean Vaslui, reţinuţi pentru luare de mită: doctoriţele Botez şi Andrei, în arest. Tănăsescu, sub control judiciar

Motivele eliberării doctoriţelor din Vaslui. Judecătorii spun că pacienţii sunt vinovaţi de corupţia din spitale şi dau şpagă pentru a fi trataţi preferenţial

FOTO Doctoriţele din Vaslui acuzate de avorturi ilegale şi internări fictive sunt cercetate în libertate. Judecătorii le-au interzis să mai profeseze ca medic

Interceptări uluitoare în cazul doctoriţelor şpăgare de la Vaslui: gravidele erau făcute „proaste“, „vaci“ sau „scroafe“. Bebeluşii - „draci“

 Bursa şpăgilor la ginecologie. Cât plăteau pacientele din Vaslui pentru a naşte sau pentru a fi tratate. Cum erau jignite gravidele fără bani

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările