Bărbat arestat după ce a încercat să-şi împuşte ginerele cu o armă artizanală

Bărbat arestat după ce a încercat să-şi împuşte ginerele cu o armă artizanală

Un bărbat de 58 de ani din localitatea vasluiană Tatomireşti (Rebricea) a fost arestat preventiv sub acuzaţia de tentativă la omor, uz de armă letală fără drept şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, bărbatul de 58 de ani, care mai are la activ o condamnare de 9 ani tot pentru tentativă la omor, ar fi încercat să-şi împuşte ginerele cu care se afla în conflict. 

Cei doi sunt şi vecini, iar în ultima perioadă situaţia conflictuală dintre ei s-a accentuat din cauza unui gard. Ginerele şi-a reclamat socrul la Poliţie, însă ulterior şi-a retras plângerea. Pe 9 februarie, deşi pe parcursul zile nu au avut niciun schimb de replici, seara socrul a încercat să-l omoare pe ginere cu o armă pe care şi-a confecţionat-o artizanal. 

”Incidentul s-a petrecut pe 9 februarie, în jurul orei 18.00. Persoana vătămată se afla în fânar şi culegea ouăle din cuibar în momentul în care a auzit un foc de armă. L-a observat pe socrul său cu o armă îndreptată împotriva sa. Atunci, s-a ascuns după fânar, moment în care inculpatul a mai tras un foc de armă în direcţia persoanei vătămate”, a precizat procurorul Alice Ruja, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui.

Speriat, ginerele a sunat la 112 pentru ajutor, stând ascuns până la sosirea poliţiştilor. În faţa anchetatorilor, socrul nu a recunoscut acuzaţiile reţinute în sarcina sa. Tribunalul Vaslui a decis arestarea preventivă a bărbatului de 58 de ani, însă măsura a fost contestată de inculpat.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: