Alegeri locale 2020. Prezenţă slabă la vot în judeţul Vaslui. Un alegător şi-a fracturat piciorul la ieşirea din secţie

Alegeri locale 2020. Prezenţă slabă la vot în judeţul Vaslui. Un alegător şi-a fracturat piciorul la ieşirea din secţie

La primele ore ale dimineţii, lasecţiile de votare din centrul municipiului, alegătorii stăteau la rând să voteze

Prezenţa la urne în Vaslui la alegerile locale 2020 este sub media naţională, judeţul aflându-se în coada clasamentului naţional.

Ştiri pe aceeaşi temă

Creşterea artificială a populaţiei judeţului Vaslui, prin migraţia cetăţenilor din Republica Moldova care şi-au stabilit reşedinţa în această zonă, dar nu se prezintă la procesul electoral, prefigurează un nou record negativ în privinţa prezenţei la vot.

Până la ora 12.00 în judeţul Vaslui au votat 13,19% dintre cetăţenii cu drept de vot, cu trei procente mai puţin decât media naţională (16,04). 

La nivelul judeţului, cele mai ridicate procente se înregistrează la trei secţii de votare din mediul rural, unde aproape din jumătate dintre cetăţenii cu drept de vot şi-au exprimat deja opţiunile. Este vorba de satele Sipeni, Mânzăteşto şi Răşcani.

La polul opus, sunt 14 secţii de votare din municipiul Vaslui unde procentul privind prezenţa la urne variază între 0,24 şi 0,96%. La toate aceste secţii sunt arondaţi cu preponderenţă cetăţenii din Republica Moldova care şi-au stabilit reşedinţa în municipiul Vaslui, pentru a dobândi documentele necesare în călătoriilor în spaţiul UE.

Ca de fiecare dată, procesul electoral nu a fost lipsit de incidente. Fiul primarului din Huşi, Ioan Ciupilan (PSD), a fost acuzat de reprezentanţii contracandidatului de la PNL de tentativă de fraudă. Liberalii au acuzat că reprezentanta PSD din secţia de votare ar fi înmânat două buletine de vot pentru funcţia de primar lui Ştefan Ciupilan. Acesta din urmă se apără şi spune că după ce a intrat în cabina de vot şi a sesizat că are două buletine de vot pentru funcţia de primar, a stampilat doar pe unul, celălalt înapoindu-l membrilor secţiei de votare.

Cel care a sesizat incidentul la Biroul Electoral Judeţean a fost chiar primar municipiului Huşi, Ioan Ciupilan. O primă măsură dispusă la secţia de votare unde s-a produs incidentul a fost înlocuirea persoanei care împărţea buletinele de vot.

Un alt incident, de această dată de natură medicală, s-a petrecut la secţia de votare din satul Poiana. Acolo, un bărbat care şi-a exercitat dreptul la vot, la ieşirea din secţie s-a împiedicat şi a căzut pe scări, fracturându-şi un picior. Bărbatul, în vârstă de 64 de ani, a fost preluat de un echipaj medical de la Ambulanţă şi transportat la spitalul din Vaslui. 

Vă mai recomandăm:

Alegeri locale 2020. Cine candidează la şefia Consiliului Judeţean Vaslui

Alegeri locale 2020. Şapte candidaţi s-au înscris în cursa pentru Primăria Vaslui

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările