Școli închise cu trei zile înaintea începerii anului școlar

Școli închise cu trei zile înaintea începerii anului școlar

Școlile aveau tavanele fisurate

Trei școli din județul Vaslui au fost închise de Inspecția în Construcții cu trei zile înaintea începerii cursurilor, din cauza riscului prăbușirii clădirilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

În urma sesizărilor venite din partea unor părinți, Inspectoratul Județean în Construcții (ISC) Vaslui a dispus închiderea a două școli și a unei grădinițe din comuna Gherghești, în care ar fi urmat ca astăzi să-și înceapă activitatea zeci de elevi și preșcolari. Potrivit raportului de control al inspectorilor IJC Vaslui, cele trei clădiri în care au funcționat unitățile de învățământ nu mai prezintă siguranță în exploatare, ceea ce ar fi pus în permanență în pericol viața elevilor.

„Toate cele trei clădiri inspectate de noi sunt construite din vălătuci și nu mai asigură, cum spunem noi, rezistența mecanică și stabilitatea necesară exploatării în condiții de siguranță. Fundațiile clădirilor, dacă le mai putem numi așa, sunt tasate, stâlpii de rezistență sunt putreziți, pereții sunt toți crăpați de poți privi afară, iar tavanele stau să se prăbușească. De aceea, am luat decizia de a nu mai permite desfășurarea activității în acele locații pentru a nu pune în pericol viața și integritatea elevilor", a declarat inspectorul Cezar Crăescu, citat de cotidianul Obiectiv de Vaslui.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările