Tentativă de omor la Salcia. Un localnic i-a dat cu securea în cap unui bărbat pentru o mână de lemne

Tentativă de omor la Salcia. Un localnic i-a dat cu securea în cap unui bărbat pentru o mână de lemne

Soţia bărbatului lovit cu securea la Salcia FOTO Corina Macavei

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Judeţean Mehedinţi audiază la această oră un tânăr de 21 de ani, din comuna Salcia, pentru tentativă de omor, după ce aseară a lovit cu securea un bărbat din localitate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Victima  a fost internată la Spitalul Judeţean de Urgenţe din Turnu Severin şi vineri dimineţă a fost operată, medicii constatând o ruptă de splină.

Potrivit procurorului Fănică Cercel de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Judeţean Mehedinţi, agresiunea s-a produs pe fondul unui conflict spontan. Victima, Mircea Râciu, de 44 de ani, se afla cu o rudă într-o pădurea de la marginea localităţii Salcia pentru a lua lemne când s-a întâlnit cu agresorul. Se pare că acesta ar fi motivul producerii scandalului, tocmai faptul că victima lua lemne din acel punct.

„Tânărul care tocmai a fost adus la audieri a luat securea victimei din căruţă şi i-a aplicat o lovitură în zona capului. Victima a fost internată la spital, unde iniţial părea că starea de sănătate este în regulă, dar ulterior s-a constatat că are o ruptură de splină, deci i-au fost aplicate mai multe lovituri”, a explicat procurorul Cercel.

Soţia victimei spune că între soţul său şi agresor nu a existat niciodată vreun conflict, care să explice gestul acestuia.

„El s-a dus cu un unchi la deal să ia lemne, au încărcat căruţa cu lemne, s-au întors înapoi şi băiatul ăsta se întorcea cu tată-su cu căruţa beţi. Şi au început să-l înjure pe soţul meu. A sărit din căruţă, a luat securea şi i-a dat în cap. El atunci cică i-a zis <<mă de ce mă înjuri, ce îţi făcui, ce îţi zisăi, eu te-înjurai, îţi zisăi ceva>>. Apoi s-au luat la îmbrânceli amândoi şi a luat securea şi i-a dat la spate. Nu ştiu de ce s-a ajuns aici, copiii mei se aveau bine cu băiatul ăsta”, a spus Florica Râciu.

„Când am ajuns la spital nu vroiau să mi-l oprească că nu are nimic. Şi azi dimineaţă când veni domnul doctor îl luă şi zise că e de operaţie, că are splina ruptă în el. Au spus că e suspect de TBC, dar azi dimineaţă  când vroiam să plecăm, că nu vroia să-l oprească în spital, şi când se ridică din pat ca să plece acasă pică peste mine”, mai spune femeia.

De partea cealaltă, tatăl agresorului spune că victima împreună cu un alt individ ar fi fost prinşi la furat de lemne. Agresorul este angajat al Ocolului Silvic şi a cerut explicaţii cu privire la tăierea ilegală de lemne. Omul a fost dus la audieri, vineri după-amiază, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Mehedinti.

„Noi suntem paznici acolo. Au venit, au furat, i-am prins, au sărit la bătaie să omoare copilul şi acum ne ia tot pe noi”, a  declarat fiul agresorului.

Cel mai probabil, George Adrian Sălceanu, în vârstă de 21 de ani, va fi reţinut pe bază de ordonanţă. Procurorii au început deja urmărirea penală faţă de acesta pentru tentativă de omor.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările