Sancţiuni în urma accidentului în lanţ de la Faţa Cremenii

Sancţiuni în urma accidentului în lanţ de la Faţa Cremenii

Sancţiuni pentru Secţia de Drumuri Naţionale Turnu Severin FOTO Corina Macavei

Din ordinul directorului CNADNR, şeful Secţiei de Drumuri Naţionale Turnu Severin din cadrul Direcţiei Regionale Craiova, Cornel Vasile Folescu,  a fost suspendat din funcţie în urma accidentului în lanţ produs în dimineaţa zilei de 11 ianuarie pe DN6 la Faţa Cremenii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Suspendarea din funcţie a şefului Secţiei de Drumuri Naţionale Turnu Severin din cadrul Direcţiei Regionale Craiova, Cornel Vasile Folescu, constituirea unei comisii disciplinare pentru Claudia Buzatu, şef Birou Comunicare CNADNR, şi instituirea unui comandament de iarnă la nivelul Companiei sunt primele măsuri luate în urma situaţiei determinate de poleiul format vineri dimineaţă în sudul României, care a provocat 18 accidente de circulaţie soldate cu vătămări corporale şi 86 de accidente soldate cu pagube materiale.

Ministrul delegat pentru proiecte de infrastructură de interes naţional şi investiţii străine, Dan Şova, a anunţat, vineri, la Guvern, că s-a luat decizia instituirii la nivelul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, începând de luni seară, a unui comandament de iarnă, care să ofere permanent informaţii.

“Pentru evenimentul de la Severin, unde s-a înregistrat acel accident în lanţ, s-a luat decizia de către directorul CNADNR de a-l suspenda din funcţie pe domnul Folescu Cornel Vasile, şeful secţiei de Drumuri Naţionale Turnu Severin din cadrul Direcţiei Regionale Craiova. A fost suspendat până la apariţia concluziilor unei comisii de anchetă. În judeţul Mehedinţi, din raportările CNADNR, rezultă că vina a fost a acestei secţii de drumuri pentru că dispecerul nu a anunţat existenţa poleiului pe şosea şi, ca atare, nici nu s-a intervenit în zonă. Neintervenindu-se, s-a produs acest accident”, a detaliat Dan Şova.

În accidentul de pe DN6 din Mehedinţi au fost implicate simultan nouă autovehicule, şapte dintre acestea fiind destinate transportului de marfă. Operatorul de drum a fost sancţionat contravenţional de Poliţia Rutieră Mehedinţi cu amendă în valoare de 7.000 lei.

În urma producerii fenomenului de polei în judeţele Gorj, Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călăraşi şi în Bucureşti în data de 11 ianuarie, în intervalul orar 5.00 -11.00, s-au înregistrat 18 accidente de circulaţie soldate cu vătămări corporale, fără decesul vreunei persoane, precum şi 86 de accidente soldate numai cu pagube materiale.


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: