Primarul din Orşova a fost eliberat din funcţie de subprefectul de Mehedinţi

Primarul din Orşova a fost eliberat din funcţie de subprefectul de Mehedinţi

Primarul Constantin Bărgaru, din Orşova. FOTO: romeocrismaru.blogspot.com

Un scandal a izbucnit astăzi, la Primăria Orşova, după ce primarul a primit un ordin de încetare a mandatului din partea subprefectului de Mehedinţi. Problema, spune subprefectul, ar fi faptul că primarul din Orşova este şi administrator la o societate comercială.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conform subprefectului de Mehedinţi, Ioan Suru, primarul din Orşova s-a aflat în stare de incompatibilitate. „Am fost sesizat de consilierul juridic de la Primăria din Orşova pentru a-l demite, altfel prefectura ar fi răspuns în faţa instanţei“, a spus subprefectul. Primarul Constantin Brăgaru, din Orşova, se apără şi spune că nu a încălcat legea. Ba mai mult, el acuză că ar fi vorba de un scandal bazat pe interese politice. Pe de altă parte, Ioan Suru, subprefect de Mehedinţi, precizează că Brăgaru ar fi fost şi primar şi administrator la SC Cobra SRL în perioara 25 iunie 2008-19 ianuarie 2009. „Există dovezi indubitabile că în acea perioadă Brăgaru a fost şi primar, şi administrator la SC Cobra SRL, unde a fost şi acţionar. Am emis ordinul de încetare a mandatului de primar, respect legea“, a declarat Ioan Suru, subprefect.

În replică, Brăgaru a spus că nu a făcut acte de administrare în cadrul acelei societăţi. „Mi-am dovedit prin probe nevinovăţia. Domnul subprefect face un abuz. Se va alege şi cu o plângere penală, nu are o astfel de putere“, a afirmat primarul, în direct, pentru un post de televiziune. Brăgaru a mai spus că se va apăra şi că va sesiza Comisia de Disciplină a Înalţilor Funcţionari Publici. „De ce nu se emite aceeaşi ordonanţă şi pentru primarul Severinului, care se află în aceeaşi situaţie?“, a mai spus Brăgaru.

În prezent, funcţia de primar în Orşova este asigurată de viceprimarul Ion Ghergulescu, asta până la prima şedinţă de Consiliul Local.Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările