Migranţii sirieni morţi în Dunăre au fost scoşi din apele fluviului

Migranţii sirieni morţi în Dunăre au fost scoşi din apele fluviului

Pompierii au scos astăzi din Dunăre, în zona localităţii Ţigănaşi, ultima persoană înecată din grupul de migranţi sirieni care în urmă cu două săptămâni s-au răsturnat cu barca încercând să treacă ilegal Dunăre dinspre Serbia în România.

La solicitarea Poliţiei de Frontieră, pompierii au intervenit joi, 30 aprilie,  în zona localităţii Ţigănăşi pentru scoaterea la mal din fluviul Dunărea a unei persoane decedate.

Este ultimul cetăţean sirian care mai trebuia recuperat din apele fluviului Dunărea. El face parte din grupul celor 18 persoane, care s-au scufundat, cu barca, în Dunăre, încercând să treacă ilegal Dunărea în România dinspre Serbia în seara de 16 aprilie a.c.

Poliţiştii de frontieră au reuşit să salveze în acea seară 9 cetăţeni străini, mai exact una din călăuzele acestora, un cetăţean sârb din Kladovo şi 8 migranţi sirieni. O persoană a reuşit să se salveze singură şi a fost găsită pe malul sârbesc de autorităţile din statul vecin, iar ceilalţi migranţi, dar şi cealaltă călăuză din Kladovo au fost scoşi din apele Dunării în ultimele zile şi se află la morga Spitalului Judeţean Mehedinţi.

În cursul zilei de ieri, în urma căutărilor efectuate de către scafandri, a fost găsită si adusă la mal ambarcaţiunea.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările