Cum se pregătesc cartofii umpluţi cu brânză. Reţeta este ideală pentru cei în criză de timp

Cum se pregătesc cartofii umpluţi cu brânză. Reţeta este ideală pentru cei în criză de timp

Cartofi umpluţi cu brânză FOTO Pinterest

Vă propunem o reţetă simplă şi uşor de pregătit, ideală pentru zilele lucrătoare în care nu ai prea mult timp de gătit. Reţeta se găseşte în celebra carte de bucate a Sandei Marin.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ingredinte: 6 cartofi frumoşi, 200 g brânză de vaci şi oi, 2 ouă, ½ lingură făină, 1 lingură unt, mărar tocat, sare, zeamă de carne, 3 linguri smântână.

Mod de pregătire:

Se curăţă cartofii cruzi, se taie în două în lat şi se scobesc, formând un fel de găoace cu peretele de 1 cm grosime. Se taie foarte puţin din fund, ca să poată sta în tavă. Se face o umplutură din brânză de vaci cu puţină brânză de oi, 2 ouă, făină, mărar şi sare.

Se umplu cartofii cu vârf netezindu-se cu un cuţit. Se aşază într-o cratiţă cu unt fierbinte şi se lasă puţin să se rumenească pe fund. Se pune apoi câte puţină zeamă de carne sau apă şi se lasă să fiarbă înăbuşit cam ½ oră, până se frăgezesc. Înainte de a-i servi se adaugă câteva linguri de smântână.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: