Braconieri retinuţi de poliţiştii de frontieră mehedinţeni. 22 de kilograme de somn au fost pescuite cu ajutorul curentului electric

 Braconieri retinuţi de poliţiştii  de frontieră mehedinţeni. 22 de kilograme de somn au fost pescuite cu ajutorul curentului electric

Acesta este somnul electrocutat de braconieri

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Porţile de Fier II,  au prins în flagrant  3 persoane care pescuiau cu aparatură electrică la kilometrul fluvial 864, 5 al fluviului Dunărea.

Ştiri pe aceeaşi temă

Poliţiştii de frontieră au observat pe fluviu o barcă pescărească în care se aflau trei persoane care desfăşurau activităţi  suspecte de pescuit comercial.

Indivizii cu ajutorul unui acumulator auto, unui aparat electric şi a doi conductori de cupru pe care îi aruncau în apele fluviului reuşiseră să  prindă într-un timp scurt o cantitate mare de peşte din specia somn, respectiv 22 de kilograme de peşte  

Prinse, în flagrant, cele trei persoane au încercat să fugă,  aruncând aparatul electric pe mal, dar au fost reţinuţi de alţi poliţişti de frontieră care îi aşteptau.

“În urma legitimării şi identificării celor trei persoane,  poliţiştii de frontieră au stabilit că aceştia sunt N. Petre în vârstă de 34 ani, N. Costin în vârstă de 37 de ani şi B. Andrei în vârstă de 28 ani toţi din localitatea Ostrovul Mare.   

De  la locul săvârşirii infracţiunii poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării aparatul electric folosit la  pescuit ilegal  şi 22 de kilograme de peşte din specia somn care prezenta semne specifice de electrocutare”, a declarat Valeriu Pera, purtătorul de cuvânt al IJPF Mehedinţi.

Metoda de braconaj prin pescuit electric este cea mai nocivă pentru peşte deoarece afectează reproducerea specie, iar porţiunea respectivă unde se execută asemenea gen de activităţi se depopulează.

Bărbaţii sunt cercetaţi pentru săvârşirea  infracţiunilor de pescuit electric şi de deţinere a unor aparate şi dispozitive care distrug resursele acvatice vii prin electrocutare.
        
 


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările