Autospecială pentru salvări de la înălţime de peste 600.000 de euro a intrat în dotarea pompierilor mehedinţeni

Autospecială pentru salvări de la înălţime de peste 600.000 de euro a intrat în dotarea pompierilor mehedinţeni

Pompierii aveau nevoie de o autospecială

La sediul Detaşamentului de pompieri Drobeta Turnu Severinm a avut loc vineri o conferinţă de presă, la care a participat comanda ISU „Drobeta”. În cadrul conferinţei, inspectorul şef al ISU „Drobeta”, colonelul Stănăşel Petre, a prezentat jurnaliştilor informaţii despre Ziua Pompierilor, care se sărbătoreşte, în fiecare an, la data de 13 septembrie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Tot în cadrul conferinţei de presă, plt. Florian Nache a fost felicitat pentru contribuţia pe care a  avut-o, aflându-se în timpul liber, la salvarea unei persoane grav rănite, ca urmare a unui accident rutier.

Plt. Nache Florian a participat, fiind în timpul liber, la accidentul rutier, anunţat prin 112, în data de 6 septembrie a.c., la ora 20.49. Accidentul a avut loc pe DN 56A, pe raza localităţii Hinova, unde o autoutilitară a lovit o căruţă, în care se aflau 4 persoane, printre care şi un copil de 10 ani. În urma impactului, o persoană a fost grav rănită, fiind aruncată în şanţ.     
             

Florian Nache este subofiţer în cadrul Detaşamentului Turnu Severin şi a urmat cursul de prim-ajutor calificat. Cunoştinţele medicale dobândite, dar şi abilităţile şi deprinderile pe care le are, au contribuit, în mare măsură, la salvarea persoanei rănite. Practic, până la sosirea colegilor lui, el a rămas lângă victimă, fără să-i lase pe cei din jur să o mişte, a făcut tot ce a putut în acel moment ca persoana să rămână în viaţă până la sosirea colegilor săi de la SMURD, dar şi SAJ, care se deplasau la acel accident.

A participat la salvarea persoanei ca şi cum s-ar fi aflat la datorie, în tura de serviciu, aşa cum este obişnuit să o facă ori de câte ori este nevoie.
          
Conferinţa s-a încheiat cu prezentarea autospecialei pentru salvări de la înălţime, de către cpt. Pădureţu Marin.

Autospeciala BTM-48-D BUMAR-KOSZALIN  Polonia pentru intervenţia la înălţime a intrat în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” în urmă cu două zile.

Autospeciala a costat 613.250 Euro şi a fost achiziţionată în cadrul Programului Operaţional Regional al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară S-V Oltenia, în cadrul proiectului ''Îmbunătăţirea dotării cu echipamente a bazelor operaţionale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă din S-V Olteniei'', în care Consiliul Judeţean Mehedinţi este cofinanţator.

Autospeciala este unică la nivelul ISU Mehedinţi şi la nivelul judeţului Mehedinţi şi poate asigura intervenţii la o înălţime de până la 48 de metri, faţă de scara de pe autospeciala veche a unităţii, care putea asigura intervenţii la înălţimi de doar 30 de metri.

Autospeciala de intervenţii este fabricată în Polonia, iar pompierii mehedinţeni vor face un stagiu de pregătire de o lună de zile pentru a învăţa să folosească autospeciala şi echipamentele cu care aceasta este dotată. 

Are o scară telescopică dotată cu nacelă care poate prelua în acelaşi timp patru-cinci persoane cu o greutate maximă de 400 de kilograme. Datorită faptului că este comandată electrico-hidraulic permite intervenţia la cele mai înalte clădiri din municipiul Drobeta Turnu Severin. Braţul telescopic se poate întinde până la 48 de metri. De asemenea, permite ca nacela să transporte simultan 5 persoane. Odată cu intrarea autospecialei în dotare va fi eficientizată intervenţia pentru stingerea incendiilor la clădiri înalte. 
          

Activităţile desfăşurate cu ocazia Zilei Pompierilor din România se vor încheia, mâine, 13 septembrie, când această zi se sărbătoreşte de către pompierii din întreaga ţară.
           

Mâine, începând cu ora 10.00, pe str. Traian, în faţa Prefecturii, va avea loc un ceremonial militar-religios, organizat de ISU „Drobeta”.

„Sunt invitaţi toţi cei care vor să fie alături de pompierii mehedinţeni, în această zi deosebit de importantă. Va fi o ocazie unică în acest an, ca cetăţenii judeţului Mehedinţi să poată vedea defilarea cadrelor ISU „Drobeta” şi prezentarea unui număr mare de autospeciale de intervenţie”, spune Ramona Nistor, purtătorul de cuvânt al ISU „Drobeta”.

Citeşte şi:

Jurnaliştii s-au întrecut cu furtunul şi scara pompierilor
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările