FOTO Exerciţii ale pompierilor constănţeni, în faţa complexului comercial Maritimo

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anul acesta, la 13 septembrie, de  Ziua Pompierilor din România, se împlinesc 166 ani de la luptele din Dealul Spirii. Pentru a marca momentul, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa a organizat o serie de manifestări.

Pe 12 septembrie, la complexul comercial Maritimo s-a desfăşurat un exerciţiu complex de stingerea unui incendiu şi salvare de persoane. Au urmat apoi jocuri şi activităţi demostrative interactive destinate atât copiilor cât şi adulţilor.

În paralel, specialiştii Inspecţiei de Prevenire au distribuit pliante cu recomandări pentru prevenirea incendiilor.
Joi, în parcarea din faţa City Park Mall, s-a organizat o expoziţie cu tehnica de intervenţie a pompierilor militari. Peste o sută de copii şi adulţi au văzut echipamentele de intervenţie şi s-au fotografiat în echipamentele pompierilor.

La expoziţie au fost prezentate autospeciala pentru salvare de la înălţime, autospeciala de stingere, ambulanţa SMURD, autospeciala şi echipamentul scafandrilor de intervenţie, autospeciala CBRN (destinată intervenţiei în cazul accidentelor nucleare, biologice, chimice şi radiologice, pentru decontaminarea personalului de interventie dar şi a celui afectat), dar şi autospeciala pentru descarcerare grea.

Atracţia expoziţiei au fost autospeciala pentru salvare de la înălţime, echipamentele scafandrilor dar şi ambulanţa SMURD. Chiar dacă la început le-a fost teamă, până la urmă toţi copii care au ajuns în expoziţie au pus mana pe echipamentele de intervenţie pentru stingerea incendiilor şi cele pentru acordarea primului ajutor-medical. Copiii au primit jocuri şi orare şcolare cu specificul pompierilor constănţeni.
 
 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite