VIDEO Splendoarea sălbatică a Deltei Dunării cuprinsă în imagini superbe

VIDEO Splendoarea sălbatică a Deltei Dunării cuprinsă în imagini superbe

Imagine din Delta Dunării Sursa Youtube

Imagini superbe din Delta Dunării au fost surprinse într-un filmuleţ care te poartă într-o călătorie prin cel mai sălbatic loc al României.

Ştiri pe aceeaşi temă

Filmuleţul de 5 minute şi 20 secunde cuprinde secvenţe cu frumuseţea spectaculoasă a Deltei Dunării, unica deltă din lume ce este declarată rezervaţie a biosferei.

Delta Dunării are o suprafaţă de 580.000 hectare însemnând 2,5 % din suprafaţa României - ceea ce o situează pe locul 3 în Europa, după Volga şi Kuban, şi pe locul 22 între deltele lumii. Specialiştii arată că Delta Dunării este una dintre cele mai mari zone umede din lume - ca habitat al păsărilor de apă şi cea mai întinsă zonă compactă de stufărişuri de pe planetă. 

GALERIE FOTO CU FRUMUSEŢEA INCREDIBILĂ A DELTEI DUNĂRII

Prin rezervaţie trece Paralela 45º care marchează jumătatea distanţei dintre Ecuator şi Polul Nord. Poziţia sa geografică este delimitată de următoarele coordonate: 28º 10’ 50’’ longitudine estică (Cotul Pisicii), 29º 42’ 45’’ longitudine estică (Sulina), 45º 27’ latitudine nordică (braţul Chilia, km 43), 44º 20’ 40’’ latitudine nordică (Capul Midia). 

Zona este considerată „un muzeu viu al biodiversităţii“, având 30 tipuri de ecosisteme, şi „o bancă de gene naturală“, de valoare inestimabilă pentru patrimoniul natural universal. Această valoare de patrimoniu natural universal a Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării a fost recunoscută prin includerea acesteia în Lista Patrimoniului Mondial Cultural şi Natural, în decembrie 1990. 

„Unul din motivele pentru care Delta Dunării a devenit rezervaţie a biosferei este acela că, în comparaţie cu alte delte ale Europei şi chiar ale Terrei, a păstrat o biodiversitate mai ridicată, prin aceasta întelegându-se un număr mare de specii dintr-o mare diversitate de unităţi sistematice. Mai mult decât atât, Delta Dunării frapează prin densitatea ridicată la multe specii, care sunt rare sau lipsesc din alte zone ale continentului, cu toate că din cauza efectelor activităţilor antropice din ultimile decenii şi efectivele acestor specii ca şi habitatele lor au fost grav afectate“, arată specialiştii Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării.

Pe aceeaşi temă: 

Cum a devenit Delta Dunării sit UNESCO. Cine a scris cea mai frumoasă poveste despre rezervaţia naturală unică în Europa

FOTO Casele tradiţionale din Letea, atracţie în Delta Dunării. Au reguli unice de construcţie

 

citeste totul despre: