Proiecte ecologice de zeci de milioane de euro în Delta Dunării

Proiecte ecologice de zeci de milioane de euro în Delta Dunării

Investiții eco în Delta Dunării

O companie cu sediul în Luxemburg va investi aproximativ 50 de milioane de euro în zona Deltei Dunării în două proiecte eco ce reprezintă priorităţi pentru Uniunea Europeană.

Ştiri pe aceeaşi temă

Compania Fri-El Internaţional Holding a demarat deja planurile pentru realizarea unei investiţii de zeci de milioane de euro în judeţul Tulcea. Este vorba de două proiecte importante în domeniul energiei bioregenerabile.
„S-a pus la punct o investiţie foarte mare care a fost aprobată de conducerea firmei. Se va realiza o fabrică de biogaz, prima de acest fel din această parte a ţării, precum şi un parc eolian“, spun reprezentanții firmei. Compania deţine deja unsprezece fabrici de biogaz în Italia, iar alte trei sunt în construcţie.
Dobrogea, un Eldorado pentru investitori
Deja reprezentanţii investitorilor au pus la punct primele amănunte în urma unei discuţii ce a avut loc săptămâna trecută la sediul Consiliului Judeţean Tulcea, discuţie din care a rezultat că proiectele sunt văzute cu ochi buni de autorităţile locale, mai ales că vor aduce şi aproape o sută de noi locuri de muncă.
„Indiferent de apartenenţa politică, factorii de decizie de pe plan local, prin poziţia extrem de corectă şi deschisă vor contribui la crearea de zeci de noi locuri de muncă, iar investiţiile vor fi făcute în totalitate în judeţul Tulcea“ anunţă reprezentanții firmei.
Investitorii au convingerea ca această zonă a Dobrogei este un "Eldorado" pentru agricultură şi energie regenerabilă, două priorităţi ale oricărui stat membru al Uniunii Europene.
„Se pare că liniile drepte din arhitectură în viaţa politică asigură dezvoltarea şi prosperitatea cetăţenilor, prioritizând condiţia umana şi nu apartenenţa politică, care de multe ori nu este importantă sau definitorie în creşterea indicatorilor nivelui de viaţă şi al aspiraţiilor de bine pentru comunitate“.
Fac agricultură în Delta Dunării
Compania Fri-EI Internaţional Holding SA, al cărei preşedinte este Thomas Gostner, are în portofoliu societăţile  Anglo-rom Agriculture Srl şi SC Delta-rom Agriculture Srl, a investit până în prezent aproximativ opt milioane de euro în judeţul Tulcea şi a creat o sută de locuri de muncă cu angajaţi permanenţi în zona Tatanir-Pardina din Delta Dunării.
Deocamdată în România nu funcţionează nici o fabrică de biogaz, mai multe asemenea proiecte fiind anunţate de firme străine în judeţele Harghita, Iaşi şi Bihor.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: