Tulcea: Coadă la bancă

Tulcea: Coadă la bancă

Astăzi dimineaţă, înainte 9.00, în faţa sediului de pe strada Babadag a C.E.C. Bank, zeci de tulceni aşteptau să se deschidă uşile unităţili bancare. Reprezentanţii băncii spun că se va analiza situaţia şi, dacă se impune, vor modifica programul

Judecătorii pleacă pe capete din Tulcea

Judecătorii pleacă pe capete din Tulcea

Ultimul judecător care a plecat este Dantes Marcovici, preşedintele Secţiei Penale din cadrul Tribunalului Tulcea, care a promovat la Curtea de Apel Bacău. La momentul de faţă Tribunalul Tulcea funcţionează cu 10 angajaţi pe o schemă de 14 posturi

Tulcea: S-au stabilit pagubele inundaţiilor

Tulcea: S-au stabilit pagubele inundaţiilor

La Luncaviţa şi Greci s-au terminat deja primele evaluări. La Măcin încă se mai lucrează la numărătoarea caselor şi gospodăriilor afectate. Peste 150 de gospodării au fost inundate, zeci de case stau să cadă, pe străzi au apărut cratere de doi metri, sistemele de canalizare şi alimentare cu apă au fost afectate. Acestea sunt primele rezultate ale evaluărilor din teren

Tulcea: A murit lângă Uzina de Apă

Tulcea: A murit lângă Uzina de Apă

Lucrătorii Serviciului de Apă-Canal din oraşul Măcin au descoperit  în urmă cu o oră cadavrul unui bărbat necunoscut.  Trupul inert a fost găsit lângă staţia de captare a apei  din oraş. Echipajul  de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Tulcea a constat că decesul  s-a produs noaptea trecută.

Măsurile luate de guvern pentru limitarea răspândirii COVID-19 vor deveni mai restrictive, şi de miercuri vom intra în carantina totală. Ieşirea din casă va fi permisă doar pentru a merge la serviciu sau pentru cumpărăturile de alimente. O nouă restricţie vizează persoanele peste 65 de ani, care vor trebui „să stea practic tot timpul în casă”, conform şefului statului.

acum 8 zile · comentarii (30)

Produs de Institutul V-DEM al Universităţii din Goteborg, raportul prezintă o analiză exhaustivă, foarte bine documentată, asupra unui proces extrem de vizibil pe plan mondial, anume “declinul global al instituţiilor liberal democratice”, consemnând cazul Ungariei ca situaţie limită în Europa în ce priveşte abandonul valorilor democratice.

acum 8 zile · comentarii (109)

Trebuie să recunoaştem că nu suntem obişnuiţi să regândim politicul plecând de la fenomenul vieţii. Iar cei care nu au ştiut să facă politică în timpurile în care viaţa nu era o resursă epuizabilă altcumva decât după legile firii, cu atât mai puţin nu ştiu să facă politică într-un timp în care viaţa e epuizabilă înainte de vreme. Va trebui să regândim toate formele contractului social în termenii biopoliticii.

acum 8 zile · comentarii (8)

Nu am auzit încă de cineva care să se plângă de duritatea decretelor militare emise de guvern. Am văzut însă din plin persoane care ignoră aceste recomandări, căci o recomandare fără sancţiune este o provocare a bunului simţ. Lipsa de fermitate şi insuficienta explicare a raţiunilor care stau în spatele ”recomandărilor”, politica paşilor mărunţi este ceea ce mă face să mă simt panicat.

acum 8 zile · comentarii (27)

Aţi parcurs enorm de multe texte în care toată lumea se întrece în a da lecţii autorităţilor, cu siguranţă. Politicienii de orice fel se întrec în a mima atitudinea creativă, însă folosesc toate căile de a boicota eforturile specialiştilor de a determina populaţia să respecte sfaturile, recomandările şi ordinele lor.

acum 8 zile · comentarii (5)

Criza provocată de Coronavirus a închis şcolile şi universităţile şi a mutat învăţământul în mediul on-line. Deja se discută în mai multe cercuri despre eventualitatea îngheţării anului şcolar. Dincolo de calculele politicienilor, trebuie să identificăm soluţii tehnice pentru a veni în ajutorul elevilor şi studenţilor. Salvarea poate veni de la firmele de telefonie mobilă: Vodafone, Orange, Romtelekom, RCS&RDS.

acum 8 zile · comentarii (9)

Nu sunt acasă, dar o să ies la mine în grădină în Berlinul autoizolat duminică, la ora 22, în semn de solidaritate cu medicii români şi personalul medical. În mai multe ţări din Europa oamenii au ieşit pe balcoane şi i-au aplaudat pe cei care dau zilnic piept cu virusul de care noi toţi ceilalţi ne ascundem prin case, deşi în unele cazuri autorităţile au neglijat să îi protejeze corespunzător cu echipament de protecţie.

acum 9 zile · comentarii (0)

Astăzi, Comisia a publicat un nou set de sfaturi practice cu privire la gestionarea frontierelor, pentru a asigura transportul de marfă în întreaga Uniune, pe timp de pandemie. În acest fel se asigură funcţionarea eficientă a lanţurilor de aprovizionare.

acum 9 zile · comentarii (1)

Orice criză este, în acelaşi timp, ameninţare şi oportunitate. Ameninţare la adresa valorilor fundamentale, prin definiţie, şi oportunitate pentru modul de a gestiona criza sau de a te insera în criză. Ei bine, nici criza de coronavirus nu a scăpat de aceste aspect, atunci când înregistrăm forcingul pescuitorilor globali în ape tulburi, cu precădere Rusia şi China, care forţează propaganda pro-domo.

acum 9 zile · comentarii (78)

Actorul Cătălin Frăsinescu este un nume în ascensiune, jucând roluri diverse şi mizând pe calităţile de actor complet, care poate cânta, dansa şi juca în egală măsură. Am stat de vorbă despre condiţia actorului – nu despre cea a vedetei – în acest moment delicat, dar şi despre traseul profesional al unei personalităţi fascinate de acest domeniu.

acum 9 zile · comentarii (0)

Această întrebare frământă acum elevi şi părinţii. Toate planurile de continuare a studiilor ar putea fi date peste cap, în cazul îngheţării anului şcolar. Mulţi elevi de clasa a XII-a şi-au depus dosarele la universităţi de prestigiu din UE, Marea Britanie, dar aprobarea lor este condiţionată de susţinerea şi promovarea examenului de Bacalaureat.

acum 9 zile · comentarii (3)

Abundă discuţiile privind impactul pandemiei asupra economiei, cu efecte întreţesute pe laturile cererii şi ofertei/producţiei. De aici pornesc îndemnurile de intervenţie publică, de acţiune din partea băncilor centrale şi a guvernelor. Masive injecţii de lichiditate şi reduceri de rate de politica monetară, programe bugetare de criză au fost puse în mişcare în ultimele săptămâni.

acum 10 zile · comentarii (11)
Postari Recente