Cursa Sulina-Tulcea şi trecerile cu bac din judeţ, suspendate din cauza viscolului

0
Publicat:

Cursa de călători Sulina-Tulcea, trecerea Dunării cu bacul între municipiu şi suburbia Tudor Vladimirescu şi cea dintre localităţile Isaccea, judeţul Tulcea, şi Orlivka, regiunea Odesa, Ucraina, au fost suspendate duminică, din cauza viscolului.

Delta Dunării iarna FOTO ISU
Delta Dunării iarna FOTO ISU

Directorul societăţii Navrom Delta SA, Nicolae Chichi, a declarat pentru AGERPRES că suspendarea cursei Sulina-Tulcea, programată la ora 7.00, a fost decisă de Căpitănia Zonală a Portului Tulcea, printr-un aviz prin care interzice plecările navelor din porturi.

"Pentru cursa Sulina-Tulcea aveam 19 călători. Dacă vremea nu ne va permite, iar călătoria nu se va putea face pe timpul zilei, vom reloca cursa pentru mâine (luni, n.red.)", a menţionat Nicolae Chichi.

El a mai spus că celelalte două curse ale zilei, Sfântu Gheorghe-Tulcea şi Periprava-Tulcea, ambele cu plecare la ora 6.00, au ajuns la destinaţie, traficul desfăşurându-se cu dificultate, viscolul îngreunând manevrele de desprindere de cheu şi acostare la cheu.

Directorul Căpităniei Zonale a Portului Tulcea, Dan Ichim, a precizat că a fost suspendată şi trecerea Dunării cu bacul dintre Tulcea şi suburbia Tudor Vladimirescu, iar traficul navelor maritime pe canalul Sulina este de asemenea oprit până la îmbunătăţirea condiţiilor meteorologice.

Potrivit Gărzii de Coastă, şi trecerea Dunării cu bacul între localităţile Isaccea, judeţul Tulcea, România, şi Orlivka, regiunea Odesa, Ucraina, a fost suspendată duminică dimineaţa, din cauza viscolului, cursele urmând să se reia după îmbunătăţirea condiţiilor meteorologice.

Judeţul Tulcea este sub Cod roşu de viscol până la ora 16.00.

image
Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite