Tulcea: Mai multe gospodării nu au încă energie electrică de mai bine de o săptămână

0
Publicat:

O serie de gospodării din comunele Casimcea și Valea Nucarilor se confruntă cu lipsa energiei electrice de mai bine de o săptămână, după ce rețeaua de distribuție a suferit avarii în urma viscolului puternic din 26 noiembrie.

Viscolul a distrus o rețeaua electrică din Tulcea
Viscolul a distrus o rețeaua electrică din Tulcea FOTO arhiva Adevărul

În cadrul ședinței Colegiului Prefectural de marți, primarul comunei Casimcea, Gheorghe Țilincă, a menționat că în jurisdicția sa, locuințele de pe două străzi au rămas fără energie electrică pentru mai mult de o săptămână. În același timp, primarul Maria Lența a raportat că aproximativ 13 gospodării din comuna Valea Nucarilor se află într-o situație similară.

"I-am îndrumat pe oameni să sune la dispeceratul distribuitorului de energie electrică, dar din păcate problema furnizorului ni se reproşează tot nouă, celor din primărie", a susţinut Maria Lenţa, potrivit Agerpres.

Reprezentantul furnizorului de energie electrică, Tudor Leonard Pisică, a spus că rezolvarea cu dificultate a avariilor de pe reţele a fost cauzată de aceleaşi probleme cu care s-au confruntat primarii în timpul Codului roşu, şi anume, lipsa accesului pe drumurile publice şi a comunicaţiilor.

"Ştiu că avem limitele noastre, că am făcut greşeli, din aceste greşeli am învăţat. Dar apelul meu e să fim rezonabili, raţionali şi să înţelegem toţi că s-a făcut tot ce s-a putut la momentul respectiv. Da, se poate face mai bine, recunosc", a afirmat el.

Prefectul judeţului, Dan Munteanu, i-a asigurat pe primari că a transmis Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii problemele legate de lipsa comunicaţiilor şi le-a recomandat autorităţilor să achiziţioneze staţii de emisie-recepţie eficiente în condiţii de lipsă de semnal şi energie electrică, pentru a putea apela 112 în situaţii de urgenţă, precum şi generatoare de energie electrică.

Şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Delta, Dan Petrov, a menţionat că fenomenele meteo de la finele lunii noiembrie au fost cele mai violente din ultimii ani şi judeţul Tulcea a fost cel mai afectat.

"Cea mai mare traumă şi unică în cariera mea a fost această lipsă de semnal. A fost o provocare îngrozitoare. Ne-am dat seama cât de mici suntem în faţa unui eşec al utilităţilor publice, însă nu trebuie să ne ascundem în spatele unui asemenea eşec, pentru că o bună perioadă de timp pe Cod roşu am avut semnal", a precizat el.

Potrivit ISU Delta, peste 400 de persoane surprinse pe drumurile judeţene au fost salvate în urma viscolului din judeţ înregistrat duminică, 26 noiembrie. 

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite