Muncitori nepalezi intoxicați cu monoxid de carbon. Trei au fost găsiți inconștienți

0
Publicat:

Șapte muncitori nepalezi, angajați la o bază militară din județul Tulcea, au ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) Sulina luni seară, prezentând simptome ale intoxicației cu monoxid de carbon.

Incidentul a avut loc în containerele în care erau cazați muncitorii
Incidentul a avut loc în containerele în care erau cazați muncitorii FOTO arhiva Adevărul

Trei dintre muncitorii nepalezi au fost găsiți inconștienți de către personalul medical, necesitând administrarea de oxigen potrivit Digi24.

După o evaluare medicală inițială și primirea asistenței de urgență la Sulina, toate cele șapte persoane au fost transportate la UPU Tulcea cu ajutorul a trei ambarcațiuni ale Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ).

În total, 11 cetățeni nepalezi lucrează la acea bază militară.

Incidentul a avut loc în containerele în care erau cazați muncitorii, intoxicația cu monoxid de carbon fiind cauzată de un generator defect.

Intoxicațiile cu monoxid de carbon apar mai ales în sezonul rece

Intoxicaţia cu monoxid de carbon este un fenomen cu potenţial letal ce apare în fiecare sezon rece, din cauza instalaţiilor de încălzire ce evacuează gazele rezultate din combustie în regim de tiraj natural. Din cauza temperaturilor exterioare ridicate sau a neconformităţii instalaţiilor de evacuare, aceste gaze se acumulează în spaţiile locuite.

Echipajele de intervenţie prespitalicească, SAJ şi SMURD, intervin frecvent pentru acordarea primului ajutor unor persoane găsite în stare de inconştienţă la domiciliu. Uneori cauza acestei stări este intoxicaţia cu monoxid de carbon. La pătrunderea în locuinţele unde atmosfera este încărcată cu acest gaz, echipajele de salvare nu dispun mereu de indicii care să-i alerteze asupra pericolului şi devin potenţiale victime, inhalând acest gaz pe durata acordării asistenţei medicale sau a primului ajutor.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite