Navrom Delta reia cursele de călători şi pentru mărfuri de strictă necesitate în Delta Dunării

Navrom Delta reia cursele de călători şi pentru mărfuri de strictă necesitate în Delta Dunării

FOTO: Navrom Delta

Ambarcaţiunile Navrom Delta fac legătura dintre municipiul Tulcea şi localităţile situate în Delta Dunării. Timp de cinci zile, acestea nu au circulat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Alexandru Dan Munteanu, prefectul judeţului Tulcea, a anunţat că începând de vineri, 1 iulie, cursele Navrom Delta sunt reluate.. 
 
Navrom Delta a anunţat duminică, 26 iunie, că se află în imposibilitatea operării navelor de transport pasageri şi mărfuri de strictă necesitate din cauza unor datorii pe care Ministerul Transporturilor le-ar avea către ei. 
 
Nicolae Chichi, directorul companiei, a susţinut că Ministerul Transporturilor are datorii mari către Navrom Delta, ele ajungând la circa 4,1 milioane de lei (contravaloarea serviciilor pe trei luni). 
 
De partea cealaltă, Ministerul Transporturilor a transmis pentru „Adevărul” că nu are datorii către Navrom Delta, societate care are obligaţia de a prezenta şi justifica sumele cheltuite precum şi cele solicitate pentru serviciul public pe care-l execută.
 
„Ministerul Transporturilor si Infrastructurii nu are datorii la S.C. Navrom Delta S.A, achitând în totalitate sumele solicitate şi fundamentate conform prevederilor contractuale. În conformitate cu Contractul subsecvent nr. 1/12169 din data de 29.03.2022 la Acordul-Cadru de prestări servicii nr. 12047/28.03.2022, S.C. Navrom Delta S.A are obligaţia de a prezenta şi justifica sumele cheltuite precum şi cele solicitate pentru serviciul public de transport fluvial de pasageri şi al mărfurilor de strictă necesitate între localităţile din Delta Dunării şi municipiul Tulcea, iar strict în aceste condiţii, până în prezent, a primit suma de 7.626.000 de lei”, spuneau reprezentanţii ministerului.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările