Accident pe un canal din Delta Dunării. Două ambarcaţiuni pline cu turişti s-au ciocnit

Accident pe un canal din Delta Dunării. Două ambarcaţiuni pline cu turişti s-au ciocnit

FOTO: Arhivă

Cele două ambarcaţiuni care transportau turişti s-au ciocnit pe canalulDunăvăţu de Jos, judeţul Tulcea. Poliţia investighează cazul.

Ştiri pe aceeaşi temă

Incidentul s-a produs în dimineaţa zilei de sâmbătă, 8 iunie, pe canalul Dunăvăţu de Jos. Conform tulceanoastra.ro, două bărci, una cu 4 turişti la bord şi alta cu 5 turişti, s-au ciocnit.

Evenimentul este confirmat şi de reprezentanţii IPJ Tulcea care au declarat pentru „Adevărul” că „nu au rezultat nici pagube materiale, nici victime. Se efectuează cercetări în vederea stabilirii împrejurărilor în care s-a produs evenimentul sesizat.”

De caz se vor ocupa poliţiştii Postului de Poliţie Murighiol.

Mare parte din turiştii sunt transportaţi prin Deltă cu ambarcaţiuni mari şi ultrarapide, pentru a câştiga timp în deplasarea pe canalele lungi de zeci de kilometri. Guvernatorul Deltei Dunării vrea o limitare de puterecare ar înseamnă implicit o viteză redusă, timp mai lung pe distanţe mai scurte, mai puţine curse, turişti mai puţini, profit mult diminuat.

„În 2017 am fost cel mai înjurat om din deltă pentru am vrut să impun restricţie la puterea ambarcaţiunilor. Până la urmă, însă, aici nu e vorba de viteză, ci doar de educaţia oamenilor. Este exact ca în traficul rutier, unde şoferii scot bâta unii la alţii. Este o chestiune de educaţie, nu se datorează vitezei. Este violenţă, agresiune, vătămare corporală“, spune Muşatescu.

Pe aceeaşi temă:

VIDEO Incident naval la Sulina. Hotel plutitor scăpat de sub control în momentul acostării

Guvernatorul Deltei vrea restricţii pentru şalupele de mare putere. „Până la urmă, e ca în traficul rutier: nu este vorba de viteză, ci doar de educaţie“

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările