Acces pe uscat în Delta Dunării: Astăzi au început procedurile de licitaţie pentru reabilitarea drumului Tulcea – Chilia!

Acces pe uscat în Delta Dunării: Astăzi au început procedurile de licitaţie pentru reabilitarea drumului Tulcea – Chilia!

Drumul spre Deltă va fi reabilitat (foto: arhivă Adevărul)

În cursul zilei de astăzi conducerea Consiliului Judeţean Tulcea a demarat procedurile de licitaţie pentru reabilitarea singurul drum care leagă Delta Dunării de restul ţării pe uscat. Momentan, este vorba numai despre proiectarea acestei investiţii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Consiliul Judeţean va acorda peste 500.000 de lei din bugetul judeţului pentru serviciile de proiectare: expertiză drum, studiu geotehnic, studiu topografic, banca de date rutiere şi cadastru, documentaţii pentru avize la obiectivul „Modernizare drum Tulcea-Ceatalchioi-Pardina-Chilia Veche“, conform caietului de sarcini.
Drumul comunal 1 are o lungime de 66 de kilometri şi este calea de acces pe uscat dintre Tudor Vladimirescu, suburbia Tulcei, şi Chilia Veche. Drumul a fost preluat în administrare de Consiliul Judeţean Tulcea, care intenţionează să-l reabiliteze pentru prima dată de la construire.
Drumul porneşte de la trecerea bac Tudor Vladimirescu, ajunge la ieşirea din Pătlăgeanca, trece pe lângă Sireasa, ajunge apoi spre ieşirea din Ceatalchioi, spre Plauru, apoi pe lângă canal Mila 36, pe lângă canalul Stipoc, intră în Pardina pe lângă canalul Pardina şi ajunge la Chilia Veche. În total, 66 de kilometri de drum comunal pietruit, de pământ sau parţial acoperit cu ciment, pe dig, pe care-l parcurgi cu maşina în aproximativ 4 - 5 ore. Drumul este prost în proporţie de 99%, spun chiar autorităţile judeţene. Exisă şi excepţii: sectoare de drum cu îmbrăcăminte din beton care alternează cu zonele pietruite.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările