Zidul unui liceu din Timiş, uns cu vaselină pentru oprirea chiulangiilor. Sârma ghimpată şi bucăţile de sticlă nu au avut niciun efect

Zidul unui liceu din Timiş, uns cu vaselină pentru oprirea chiulangiilor. Sârma ghimpată şi bucăţile de sticlă nu au avut niciun efect

Profesorii se plâng că nici vaselina nu are efecte FOTO www.redesteptarea.ro

Ajuns în culmea disperării din cauza absenteismului şcolar, directorul unui liceu din Lugoj a uns zidul pe care îl sar elevii pentru a fugi de la ore cu...vaselină. Potrivit www.redesteptarea.ro, măsura vine după ce gardul de sârmă gimpată şi bucăţile de sticlă spartă nu au dat rezultate.

Conducerea Colegiului Tehnic „Valeriu Branişte” nu mai ştie ce metode să folosească ca să îi împiedice pe elevi să chiulească. Deşi există o firmă de pază care are grijă ca elevii să nu poată ieşi din instituţie fără aprobare, tinerii au găsit soluţii: au sărit gardul din spatele liceului, care are doi metri şi pe deasupra, este asigurat cu sârmă ghimpată şi bucăţi de sticlă. Văzând că nici sârma ghimpată şi nici bucăţile de sticlă nu îi sperie pe copii, reprezentanţii liceului au hotârât să pună vaselină pe gard, crezând că aşa vor reuşi să stopeze fenomenul, scrie www.redesteptarea.ro.

„Am luat două tuburi de vaselină şi am întins-o pe gard. Ne-am gândit că poate dacă se murdăresc, nu o să se mai gândească să chiulească. Ei nu pot să înţeleagă că nu au voie să sară gardul. Deşi este stipulat în regulamentul de ordine interioară, li se atrage atenţia în permanenţă asupra faptului că nu au voie şi se expun riscurilor, aceştia se pare că nu pricep. Cel mai important pentru noi este că se expun riscurilor, pot să-şi rupă coloana sau cine ştie cu ce alte probleme se pot alege. Am încercat toate variantele posibile, însă, gardul fiind aşa înalt şi vechi, nu suportă supraînălţare, să spunem că mai punem câteva rânduri de cărămizi. Culmea este că anul trecut am prins o fată care a sărit gardul, un gard de doi metri”, le-a declarat jurnaliştilor de la Redeşteptarea directoarea Colegiului Tehnic „Valeriu Branişte”, Silvia Pop.

Potrivit acelaiaşi surse, nici vaselina nu a dat rezultate deosebite, chiulangiii sărind gardul chiar şi cu riscul de a se murdări. „Se pare că nici vaselina nu a avut efect, pentru că au preferat să-şi pună haina pe gard, să o murdărească şi să o lase acolo doar ca să-şi atingă scopul, acela de a chiuli. Începând din acest an şcolar, avem şase clase de la Liceul Tehnologic „Aurel Vlaicu” şi am înţeles că mai mult din elevii lor sunt cei care sar gardul. Nu spun că ai noştri nu sar, fenomenul era şi anul trecut, însă nu de aşa mare amploare”, a mai adăugat Silvia Pop.

Colegiul Tehnic „Valeriu Branişte” este liceul cu cei mai mulţi elevi absenţi din Lugoj. Aceştia au adunat în doar două săptămâni, din 15 septembrie de când a început şcoala şi până la sfârşitul lunii, 1.827 de absenţe (806 elevi înscrişi), dintre care 840 sunt nemotivate.

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările