VIDEO German venit la protestul de la Timişoara: „Ce ne uneşte e furia. Ce ne defineşte e iubirea pentru ţara asta”

VIDEO German venit la
protestul de la Timişoara: „Ce ne uneşte e furia. Ce ne defineşte e iubirea
pentru ţara asta”

Dominic Fritz este consilier guvernamental în Germania şi derulează un proiect cultural în Timişoara FOTO Adevărul

Peste 15.000 de timişoreni au protestat pentru a treia seară consecutiv la Timişoara. La protest a fost cântată, din nou, „balada lui Dragnea”, compusă de o timişoreancă. Dominic Fritz, un tânăr venit de la Berlin la protestul de la Timişoara a susţinut un discurs plin de patos în care a făcut apel la schimbarea întregii societăţi.

Dominic Fritz, un tânăr din Germania, care a venit în urmă cu 15 ani la Timişoara cu o misiune umanitară şi s-a îndrăgostit de România, a participat joi la protestul de la Timişoara. Fritz, care ştie foarte bine limba română,  fiind iniţiatorul proiectului Timişoara Gospel Project, a susţinut un discurs în care a făcut apel la schimbarea întregii societăţi. 

„Ce ne uneşte, e furia noastră. Ce ne defineşte e altceva. E respectul pentru alţii,e încrederea pe care o avem în potenţialul românilor, e iubirea pentru ţara asta. Ei ne pot fura banii, dar nu ne pot fura demnitatea, speranţa şi bucuria de a trăi în ţara asta şi nu ne pot fura determinarea de a continua această luptă până când România este o ţară curăţată de cancerul corupţiei”, a spus tânărul de la microfon.

Tânărul a mai spus că nu ar vrea să se schimbe un Guvern, ci o întreagă societate:  „Vrem o ţară în care nu suntem păcăliţi cu mărirea salariilor şi pensiilor cu câţiva lei, iar apoi, când bunica merge la spital trebuie să dea de 10 ori mai mult pentru şpagă ca să fie tratată”. Alte declaraţii din discursul tânărului, la protestul de la Timişoara:

Vrem o ţară care este guvernată, nu de şpagă şi pile, ci de drepturi şi obligaţii. O revoluţie se manifestă pe stradă, dar o revoluţie începe în inimile şi în minţile noastre. Avem nevoie de o revoluţie a respectului, a cinstei, o revoluţie a empatiei. Această revoluţie începe cu fiecare dintre noi. Avem nevoie de o revoluţie împotriva nepăsării. Duşmanul nostru nu este un partid anume, duşmanul nostru este nepăsarea. De câte ori, nu aţi auzi cuvintele: nu contează ce fac eu. Ba da, contează fiecare dintre noi. De câte ori nu am auzit: nu contează dacă votez sau nu. Ba da, contează. De câte ori am auzit: nu contează dacă sunt cinstit sau nu, că oricum peste tot se fură. Ba da, contează dacă eşti cinstit sau nu. Lucrurile nu sunt cum sunt pentru că sunt prea mulţi hoţi, ci pentru că au fost prea mulţi care au zis: oricum nu contează. Haideţi să începem să construim o societatea în care fiecare contează.

Nu o să putem să îi batem cu violenţă pentru că ei sunt mai puternici decât noi. Nu o să îi putem bate cu şmecherie, pentru că ei sunt mai şmecheri decât noi. Nu o să putem să îi batem cu manipulare, pentru că ei manipulează mult mai bine ca noi. Putem să îi batem doar acolo unde ei sunt slabi şi noi suntem puternici. Cu cinste, cu adevăr, cu perseverenţă, cu unitate, cu umor, cu iubirea noastră pentru România. Acolo putem să îi batem.

Domnule Grindeanu, sunteţi prim-ministru şi aveţi puterea formală. Noi avem puterea morală şi vom câştiga. Mai am o întrebare, domnule Grindeanu, cetăţean de dezonoare al Timişoarei. Aveţi o oglindă în care să vă uitaţi, în care vă puteţi privi în ochi să spuneţi: da, am făcut ce trebuie pentru ţara asta? 


VEZI AICI povestea lui Dominic Fritz, consilierul guvernamental care a participat la protestul de la Timişoara

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: