VIDEO FOTO Peste 100 de „colindători” la sediul PSD Timiş: „Noi în loc să colindăm, ieşim iar să protestăm”

VIDEO FOTO Peste 100 de „colindători” la sediul PSD Timiş: „Noi în loc să colindăm, ieşim iar să protestăm”

Protest în faţa sediului PSD din Timişoara FOTO Ş.Both

Peste 100 de timişoreni s-au adunat luni seara în faţa sediului PSD Timiş pentru a protesta faţă de legile Justiţiei.

Aproximativ 100 de persoane, majoritatealor tinerii, s-au adunat luni seara în faţa sediului PSD pentru a protesta faţă de legile Justiţiei şi pentru a fi solidari cu protestatarii din alte oraşe ale ţării.

„Noi în loc să colindăm, ieşim să protestăm”, „6, vin studenţii”, sunt două dintre mesajele afişate de protestatari. Tinerii adunaţi în faţa sediului PSD Timiş strigă „Ieşiţi din casă dacă vă pasă”, "PSD, ciuma roşie", "Parlament penal, marş la tribunal", "DNA, să vină să vă ia" şi afişează mesajul „toţi pentru justiţie”. 

Doru Botoiu, membru în Societăţii Timişoara, s-a aflat la protestul din faţa sediului PSD. 

Botoiu a făcut parte din cei care au îniţiat mitingurile anti-FSN din 1990.

„Disperarea este atât de mare încât şi noi ne punem întrebarea, ce să mai facem? Nu e vorba doar de marea corupţie. Prin modificările pe care le aduc la Copdul Penal şi codul de procedură penală, este riscul ca această ţară să intre sub imperiul criminalităţii. Efectiv. Premisle sunt din ce în ce mai întunecate. Au fost ani în care am condiderat că am obosit. Însă ce se întâmplă acum, într-un fel creează noi energii, nu doar în rândul tinerilor, ci şi în rândul nostru, care de 28 de ani ne luptăm cu ei. Speranţele nu rebuie să moară, chiar dacă sunt din ce în ce mai palide. Odată cu moartea Regelui Mihai am senzaţia că ceva se mişcă, o asemenea emoţie publică nu vom mai trăi. Mă refer şi la cei tineri. Această emoţie s-ar putea transforma într-o energie care să înnoiască. Nu trebuie să fim trişti că nu suntem mai mulţi, important este să fim constanţi. Ei dau impresia că nu se mai tem. Dar ei se tem”, a declarat Doru Botoiu.

„Nu ştiu dacă e o soluţie acest protest, având în vedere că nu ne vede nimeni, dar trebuie să facem ceva. Sperăm că ne aude cineva”, a unul dintre manifestanţi.

„Am venit în faţa sediului PSD, pentru că aici este cuibul de vipere. Chiar dacă ei nu sunt acum în sediu, important este să ne audă ţara”, a declarat un alt protestatar.Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările