Procuror DNA, despre modificările la legile justiţiei: „Vom face figuraţie la locul de muncă. Eu o să iau aceeaşi leafă şi dacă prind, şi dacă nu prind hoţi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Procurorul DNA Constanţa, Andrei Bodean                                       FOTO Adevărul
Procurorul DNA Constanţa, Andrei Bodean                                       FOTO Adevărul

Modificările impuse în Camera Deputaţilor la legile Justiţiei au scos luni, 18 decembrie, magistraţii în stradă. Aceştia au protestat în tăcere faţă de iniţiativele parlamentarilor care vor face ca „statul să devină o iluzie“.

Aproximativ 50 de magistraţi constănţeni au protestat în dimineaţa zilei de luni, 18 decembrie, pe scările Judecătoriei Constanţa faţă de modificările la legile justiţiei. Alături de aceştia, alţi câteva sute de colegi din oraşele mari ale României au protestat într-un mod similar.

„Practic toată lumea o să fie blocată, indiferent de parchet, indiferent de nivel, indiferent de infracţiunea investigată. Nici un procuror nu o să-şi mai poată face treaba eficient”, spune procurorul DNA, Andrei Bodean, cel care a instrumentat dosare celebre de corupţie în care sunt implicaţi Radu Mazăre şi Nicuşor Constantinescu.

„Eu o să iau aceeaşi leafă şi dacă prind hoţi, şi dacă nu prind hoţi. Din nefericire pentru noi toţi, nu o să-i mai prind. Niciunul dintre magistraţi nu a ieşit astăzi în stradă ca să protesteze pentru el, deoarece noi vom continua să ne luăm lefurile chiar dacă vom face figuraţie la locul de muncă. Ideal pentru contribuabilul român ar fi să ne luăm lefurile şi să muncim. Din păcate, n-o să mai muncim, asta e durerea. Am fost puţini astăzi în stradă, dar am fost mai mulţi decât mă aşteptam. Îi felicit pe colegii de la Judecătoria Constanţa care au avut iniţiativa de a organiza acest protest la care ne-am raliat şi noi”, a adăugat Bodean.

Un alt procuror DNA Constanţa care a participat la protestul de astăzi este Ciprian Bodu, cel care a instrumentat cazul Arhiepiscopului Teodosie Petrescu, cazul lui Nicuşor Constantinescu (Geotop) şi a directorilor de la CNE Cernavodă şi Autoritatea Navală Română . „În acord cu majoritatea magistraţilor care s-au reunit să dezbată propunerile de modificare a Codurilor, am concluzionat că acestea încalcă grav atât principii constituţionale pe care se bazează procesul penal,  cât şi convenţii europene împotriva corupţiei, subordonând justiţia intereselor persoanelor care încalcă legea. Dacă oricare dintre aceste propuneri sau toate sunt adoptate, statul de drept devine o iluzie”, a spus procurorul.

Judecătorul Marius Nastasia, purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Constanţa a declarat că principalele modificări care-i vor afecta pe magistraţi sunt “înfiinţarea unor structuri specializate pentru cercetarea noastră. Răspunderea materială, care oricum exista şi nicio problemă, e bine să existe, dar imperativ se pune practic în acest fel presiune”.

Pe aceeaşi temă:

Protestul magistraţilor la adresa PSD. Astăzi se dă votul final pe modificările aduse Legilor Justiţiei

Bădălău: Magistraţii nu au dreptul să protesteze. Să manifestăm preventiv nu mi se pare normal
 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite