Timişoara: Vizitatorii au încercat să introducă în puşcărie telefoane şi droguri, ascunse în sticle şi prăjituri

Timişoara: Vizitatorii au încercat să introducă în puşcărie telefoane şi droguri, ascunse în sticle şi prăjituri

Timişoara: Vizitatorii au încercat să introducă în puşcărie telefoane şi droguri, ascunse în sticle şi prăjituri

Sute de obiecte ascunse în conserve, prăjituri şi sticle de suc s-au oprit la poarta Penitenciarului Timişoara.

Două sticle de suc de portocale, tăiate şi suprapuse cu grijă, între care este lipit un telefon mobil, reprezintă cea mai recentă metodă prin care vizitatorii au încercat, fără succes, să introducă obiecte ilegale, în spatele gratiilor. De acelaşi eşec a avut parte şi un tort între blaturile căruia erau ascunse pliculeţe de canabis, dar şi un borcan cu murături, în care erau strecurate droguri.

Substanţele ilegale aveau ca destinatar un deţinut dependent de droguri, pe care prietenii încercau să-l ajute să reziste mai uşor după gratii. Astfel, prietenii şi familiile celor privaţi de libertate găsesc cele mai inventive metode de a strecura obiecte ilegale în penitenciar. Demersurile lor se opresc însă în camerele de vizită, unde gardianii descoperă săptămânal telefoane mobile, alcool sau droguri, care ar urma să ajungă la deţinuţi prin intermediul pachetelor cu alimente.

Telefon cu diamante


Numai în primele luni din 2009, gardienii au descoperit 176 de telefoane mobile, aduse ilegal la penitenciar. Telefoanele simple şi ieftine, dar şi cele moderne, stau acum în penitenciar, pentru că nu există nicio cale legală de valorificare a lor. „Am avut şi o situaţie când s-a încercat introducerea în penitenciar a unui telefon încrustat cu diamante, dar gardienii l-au descoperit”, a explicat Magdalena Radu, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Timişoara. „Cel la care trebuia să ajungă telefonul a preferat să distrugă telefonul decât să ştie că acesta a ajuns la noi”, a adăugat Magdalena Radu.

Vizite interzise

Cei care încearcă să ducă după gratii obiecte ilegale, riscă să-şi piardă dreptul de a mai face vizite la Penitenciar. În cazul deţinuţilor, este mai greu de dovedit încercarea acestora de a primi obiecte din exterior. „Deţinuţii pot fi sancţionaţi prin retragerea dreptului de a mai primi vizite, dar majoritatea sancţiunilor sunt constestate în instanţă”, a explicat Magdalena Radu. În timpul percheziţiilor efectuate în cadrul penitenciarului, gardienii au descoperit telefoane mobile nu doar în pachetele primite de la vizitatori, dar şi în curtea interioară a închisorii, în găuri de aerisire sau burlane. ;

“ Odată s-a încer-cat introducerea în penitenciar a unui telefon încrustat cu diamante”
Magdalena Radu, purtător de cuvânt

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


Modifică Setările