Teatrul Naţional din Timişoara a câştigat premiul pentru Cel mai bun spectacol la Gala UNITER 2018

Teatrul Naţional din Timişoara a câştigat premiul pentru Cel mai bun spectacol la Gala UNITER 2018

Ion Rizea şi Claudia Ieremia în "Rambuku"

Gala Premiilor UNITER 2018 a avut loc, luni seara, la Alba Iulia. În pavilionul amplasat în faţa Catedralei Romano-Catolice au fost prezenţi circa 300 de invitaţi, actori, scenografi şi regizor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cel mai bun specatacol de teatru a fost desemnat „Rambuku” de Jon Fosse, adapatarea Anca Mănuţiu, regiua Mihai Mănuţiu, de la Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” din Timişoara.
 
 Premiul a fost acordat de ministrul Culturii George Ivaşcu.
 
„Mai am timp de teatru doar în week-end. Să şi văd, să mă ocup...În primul rând, pentru că la o gală aşa este frumos, se mulţumeşte. În primul rând, vă mulţumesc pentru că, după trei luni de zile, mi-aţi acordat şansa de a fi din nou pe scenă. În al doilea rând, mulţumesc familiei mele, adică dumneavoastră. În al trelea rând, vă felicit! La mulţi ani, Alba Iulia, la mulţi ani, România!”, a spus George Ivaşcu. 
 
Ada Lupu Hausvater, directorul TNT a urcat pe scenă pentru a lua premiul. “Sunt extrem de fericită de acest premiu, care abia aşteaptă să ajungă la Timişoara. Mulţumesc juriilor. În acest moment tot Teatrul Naţional este pe Facebook, pe telefoane, primim mesaje continuu. Suntem extrem de fericiţi. Mulţumesc Mihai Mănuţiu, muţumesc Anca, felicit întreaga echipă. Nu în ultimul rând, felicit toată echipa din Timişoara. Sunt mândră şi fericită că acest spectacol a avut loc, faptul că Mihai a ales să lucreze cu Claudia şi Ion rolurile principale, sunt foarte fericită că spectacolul este produs în Timişoara, că este făcut la noi, în atelierele noastre”, a spus Ada Hausvater.  

 
La această secţiune au mai fost nominalizate piesele „Deşteptarea primăverii” –Teatrul Mic din Bucureşti şi „Oraşul nostru” – Teatrul „Ioan Slavici” Arad.

Teatrul German de Stat din Timişoara a fost şi ea câştigătoare la UNITER. 

„Incredibila şi trista poveste a candidei Eréndira şi a bunicii sale fără suflet”, după Gabriel García Márquez, în regia lui Yury Kordonsky, câştigat două premii: Helmut Stürmer (decorul) şi Ioana Popescu (costumele şi desenele în nisip live), pentru cea mai bună scenografie, şi Yury Kordonsky, pentru cel mai bun regizor. Olga Török, Eréndira, a fost nominalizată pentru cea mai bună actriţă în rol principal, premiul revenindu-i Marianei Mihuţ, pentru rolul Regina Marguerite din spectacolul „Regele moare” de Eugène Ionesco, regia Andrei şi Andreea Grosu, la Teatrul Naţional „I.L.Caragiale” din Bucureşti. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările