Primii în lume la promovarea spaţiului

Primii în lume la promovarea spaţiului

Virgiliu Pop (al doilea din stânga) în deşertul Colorado

ONU a dat publicităţii raportul asupra activităţilor dedicate Săptămânii Mondiale a Spaţiului Cosmic. La nivel mondial, România se clasează pe primul loc, cu 142 de evenimente, urmată de India, Slovacia şi Statele Unite ale Americii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ţara noastră a găzduit 142 de evenimente în 25 de judeţe ale ţării, atât în mediul urban cât şi în cel rural. Alături de România, alte 62 de ţări din întreaga lume au participat la această sărbătoare, cu un total de 585 de evenimente. Evenimentele coordonate de către Agenţia Spaţiala Română reprezintă un sfert din totalul evenimentelor la nivel mondial, făcând din România liderul indisputabil al acestei ediţii.

„În fiecare an, începând cu 1999, Agenţia Spaţială Română coordoneaza şi organizează sărbătorirea Săptămanii Mondiale a Spaţiului Cosmic în România. Principalul scop al acestui eveniment se doreşte a fi atragerea atenţiei factorilor de decizie şi opiniei publice asupra beneficiilor utilizării tehnologiei şi ştiinţei spaţiale pentru dezvoltarea sustenabilă”, declarat Virgiliu Pop, cercetătorul timişorean de la Agenţia Spaţială Română.

În cursul celor 11 ani în care România s-a implicat, prin Agenţia Spaţială Română, în organizarea de evenimente dedicate Săptămânii Mondiale a Spaţiului, un numar mare de entuziaşti şi-au adus contribuţia, de la şcoli generale la universităţi, grădiniţe şi cenacluri SF. Au avut loc evenimente cum ar fi experimente de fizică, lansarea de rachetomodele, expoziţii de fotografii tridimensionale, concursuri de desene dedicate spaţiului şi multe alte iniţiative.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările