FOTO Premieră la Timişoara: Fântânelul care oferă sifon din puţul forat de primărie

FOTO Premieră la Timişoara: Fântânelul care oferă sifon din puţul forat de primărie

Primarul Nicolae Robu încearcă apa de la Fântânel

Omului de afaceri italian Gianluca Marchegiano, care locuieşte de 18 ani la Timişoara, a ianugurat prima instalaţie de apă realizată pe o fântână forată de municipalitate

Ştiri pe aceeaşi temă

Gianluca Marchegiano a găsit o soluţie bună de a scoate bani din apă forată, oferind timişorenilor...apă. Filtrată şi carbogazoasă. 

În parteneriat cu primăria, firma italianului a montat o instaţaie de filtrare a apei, pe una din fântânile forate de municipalitate, în zona Girocului.

Moderna instalaţie filtrează apa din reţeaua forată, o curăţă şi o împarte în trei categorii: apă plată, plată răcită şi apă carbogazoasă.

“Acest proiect s-a născut în urma experienţei noastre de îmbutelierea a apei pentru acasă. Ne-am gândit că şi apa de la foraj poate fi filtrată mai bine. Este primul Fântânel şi sperăm să fie apreciat de timişoreni”, a declarat Luca Marchegiano.

Costul de producţie a instalaţiei se ridică la 6.500 de euro. Fântânelul, care se află pe strada Lidia, lângă Parcul Pădurice, va oferi timp de o lună, apă pe gratis. 

Apoi se va decide, împreună cu cei de la primărie, ce preţuri vor exista. Aparatul este făcut în aşa fel încât să primească bancnote de un leu şi monede de 50 de bani

“Este un proiect pilot, în premieră pentru România. Vrem să vedem părerea cetăţenilor, să fie o alternativă de apă carbogazoasă îmbutelită. Este o oferă care nu ne costă nimic, e pentru a testa piaţa. Avantajele sunt multiple. După o lună, vom vedea şi preţul care va fi cerut”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Apa de la Fântânelul este mai întâi de toate filtrată la intrarea în instalaţie, pentru îndepărtarea suspensiilor de nisip. Apoi trece printr-un sistem format din două filtre de carbon activ, prin care sunt eliminate 99,99 la sută din microorganisme, metale grele şi produşi chimici.

În final, apa va fi sterilizată prin intermediul lampei UV pentru purificarea şi eliminarea eventualelor microorganisme şi bacterii foarte mici.

 

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările