Noul terminal de pe Aeroportul Timişoara arată ca o galerie de artă. Un proiect în premieră naţională VIDEO

Noul terminal de pe Aeroportul Timişoara arată ca o galerie de artă. Un proiect în premieră naţională VIDEO

Noul terminal al Aeroportului Timişoara arată spectaculos FOTO Ş.Both

Aeroportul Internaţional „Traian Vuia” din Timişoara îşi întâmpină călătorii într-o atmosferă mai relaxată, odată cu implementarea unui proiect cultural în premieră naţională, desfăşurat împreună cu Univerisitatea de Vest.

GALERIE FOTO

Universitatea de Vest din Timişoara decorează cu obiecte de artă principala intrare aeriană din regiune. Mai exact, noul terminal  sosiri curse externe al Aeroportului Internaţional “Traian Vuia” se transformă şi într-o veritabilă galerie de artă în cadrul unui proiect realizat în premieră naţională. Pe lângă amenajarea spaţiului din aeroport cu picturi, sculpturi şi alte lucrări de artă vizuală, vor fi organizate şi concerte de muzică clasică şi nu numai. Cei care sosesc în Timişoara vor intra astfel într-o atmosferă mult mai plăcută.
 
“Aeroportul este un spaţiu destul de steril, care nu oferă un confort vizual deosebit pasagerilor. Fiind un spaţiu tehnic, e destul de dificil să creezi un mediu plăcut pentru cel care trece pe aici. În afară de sănătate, avem nevoie şi de un confort mental şi psihic deosebit aşa că am considerat că schimbarea mediului ar fi oportună pentru pasagerii care trec prin Aeroportul Timişoara. Dovadă e aceast spaţiu expoziţional”, a declarat Dorel Grădinaru, directorul Aeroportului Timişoara.

 
UVT se pregăteşte pentru anul capitalei culturale
 
Univesitatea de Vest desfăşoară deja un proiect major intitulat „La UVT, cultura este capitală”, în vederea pregătirii anului cultural 2023. Conducerea universităţii a purtat discuţii cu reprezentanţii companiei Tarom, pentru inscripţionarea aeronavelor cu un slogan legat de „Timişoara Capitală Culturală Europeană”, dar deocamdată nu s-a materializat acest proiect.
 
„Ideea de a genera un astfel de hub cultural în aeroport o avem mai de mult. Tot legat de zona aviatică, am propus companiei Tarom să înscripţioneze toate aeronavele cu TM2021, pentru a putea face o reclamă internaţională. Propunerea de atunci nu a s-a materialiat, încă, de aceea am propus să ne organizăm local. Iată că suntem aici, avem acest hub cultural în Aeroportul Timişoara. Cred că dincolo de graba care ne caracterizează pe toţi, ne putem opri să admirăm creaţiile unor artişti excepţionali, că sunt studenţi de la UVT, că sunt profesori, cadre didactice reconuscute, cu opere internaţionale de la Facultatea de Arte, că sunt studenţi de la Facultatea de Muzică şi Teatru. Surprize vom avea multe, e un parteneriat de durată”, a spus rectorul UVT, Marinel Pirtea. 


 
Cei care tranzitează modernul  terminalul de curse externe pot vedea deja o serie de picturi, montate fie pe pereţi, fie pe şevalete, sculpturi, dar şi o expoziţie de manechine care prezintă o serie de lurăi de licenţă ale studenţilor de la Facultatea de Arte şi design – secţia Design vestimentar.
 Vă mai recomandăm:
 
 

Statuia lui Traian Vuia, inaugurată pe Aeroportul Timişoara: A ajuns acolo unde vin şi pleacă „aparatele zburătoare” care au la bază ceva născut din geniul lui

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările