La 55 de ani de existenţă, Radio Timişoara prezintă eroii uitaţi ai Banatului

Postul regional de radio aniversează 55 de ani de la înfiinţare. Sărbătoarea în început ieri cu sărbătoarirea a de 20 de ani de la deschiderea readcţiei Sport, ocazie cu care s-a lansat şi siteul www.diviziasport.ro.

Ştiri pe aceeaşi temă

Radio Timişoara a luat fiinţă în 5 mai 1955, dar a fost închis între 1985 şi 22 decembrie 1989, când şi-a reluat activitatea. Momentele aniversare din această săptămână cuprind prezenţa la Târgul de Carte Gaudeamus de la Timişoara, dar şi aniversarea a 20 de ani de emisiuni în limbile minorităţilor maghiară, cehă, slovacă şi bulgară.

DVD cu Legendele Banatului

Manifestările aniversare cuprind şi lansarea unui documentar istoric „Legendele Banatului. Istorie scrisă de eroi uitaţi”. DVD-ul are şase episoade despre istoria uitată a Timişoarei şi a Banatului. Timişorenii şi bănăţenii le pot cunoaşte astfel pe personajele care au marcat evoluţia oraşului. Comitele Losonczy, Ahmed Paşa, haiducul Petru Vancea şi primul prefect al judeţului Timiş-Torontal, sunt doar câţiva din eroii pe care Radio Timişoara îi readuce în scenă.

DVD-ul se lansea mâine de la ora 13.15 cu ocazia deschiderii Caravanei Gaudeamus – Carte de învăţătură. Reprezentanţii postului de radio anunţă că documentarul va fi distribuit gratuit în limita stocului disponibil.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: