Hrănirea porumbeilor pe domeniul public, interzisă oficial, la Timişoara: „Riscăm să ne ia mâncarea din faţă”

Hrănirea porumbeilor pe domeniul public, interzisă oficial, la Timişoara: „Riscăm să ne ia mâncarea din faţă”

Proiectul de interzicere a hrănirii porumbeilor din Timişoara a fost aprobat FOTO Răzvan Vitionescu

Proiectul care vizează interzicerea hrănirii porumbeilor pe domeniul public a fost aprobat marţi seara de Consiliul Local Timişoara.

Ştiri pe aceeaşi temă

Proiectul, care a făcut obiectul dezbaterilor din spaţiul public în ultimele luni, a iscat discuţii şi în consiliul local. În cadrul şedinţei, consilierul local PNL Daniela Mariş a propus ca hrănirea porumbeilor să fie în continuare permisă şi să se caute soluţii alternative pentru înlăturarea porumbeilor din centrul oraşului.

„Sunt un simbol al nostru până la urmă. Copiii sunt obişnuiţi să meargă în centru să hrănească porumbeii. Va fi foarte greu să dezobişnuim acest lucru. Sunt de acord că sunt în număr foarte mare şi fac pagube clădirilor, dar cred că nu este o soluţie să îi înfometăm. Riscăm să devină violenţi pentru că ei  îşi vor căuta hrana. Riscăm chiar să stăm la terasă şi să ne ia mâncarea din faţă sau copiilor să le smulgă din mână un corn, de exemplu. Nu putem fi atât de radicali”, a spus Daniela Mariş, în cadrul şedinţei.

Consilierul USR PLUS, Rodica Militaru, iniţiator al proiectului a declarat că în cadrul dezbaterii publice pe tema porumbeilor, cei mai mulţi dintre cetăţeni au fost de acord cu interzicerea hrănirii. De asemenea, Rodica Militaru a declarat că e nevoie în viitor de măsuri suplimentare pentru gestionarea problemei, iar primarul Dominic Friz a promis că interzicerea hrănirii porumbeilor e doar un prim pas în rezolvarea acestei probleme, urmând să fie căutate şi alte soluţii.

Hotărârea Consiliului Local de marţi prevede că în primă fază va fi demarată o campanie de informare referitoare la interdicţii, iar ulterior vor fi aplicate avertismente şi doar în ultimă instanţă amenzi cuprinse între 100 şi 200 de lei.

Tot marţi, Consiliul Local Timişoara a aprobat şi regulamentul de deţinere a animalelor de companie care permite transportul câinilor şi pisicilor cu mijloacele de transport în comun. 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările