FOTO VIDEO Eurovision România 2018. Juckebox şi filipineza Bella Santiago au câştigat semifinala de la Timişoara

FOTO VIDEO Eurovision România 2018. Juckebox şi filipineza Bella Santiago au câştigat semifinala de la Timişoara

Jukebox şi Bella Santiago au câştigat la Timişoara FOTO Ş.Both

Jukebox şi Bella Santiago, Rafael & Friends şi Mihai Trăistariu sunt cei trei finalişti ai Eurovision România 2018, aleşi duminică seară în cadrul celei de-a doua semifinale, desfăşurată la Timişoara.

Ştiri pe aceeaşi temă

Seria semifinalelor selecţiei naţionale Eurovision România 2018 a continuat, duminică seara, cu spectacolul de la Timişoara, de la Sala 2 a Teatrului Naţional. În competiţie au intrat 12 piese, iar juriul a trimis în finală trei: „Auzi cum bate” a celor de la Jukebox şi Bella Santiago  - care au şi primit cele mai multe puncte, 58, „We Are One” interpretată de Rafael & Friends şi „Heaven” cântat de Mihai Trăistariu. 
 
Cei de la Jukebox pare-se că au avut mână bună pentru că au luat-o în proiect pe filipineza Resciebelle Santiago. 
 
„Noi am trecut prin nişte modificări de componenţă. O parte din colegii noştri au făcut trupa Humans, o să-i vedeţi într-o altă semifinală, aşa am căutat colegi noi. Cei de la casa de discuri ne-au recomandat să încercăm cu Bella Santiago. Recunosc, nu ştiam nimic despre ea pentru că televizorul meu nu funcţionează de nişte ani. Am căutat pe net şi am văzut cât e de frumoasă. Ne-am întâlnit, a venit la sala de repetiţie, şi am văzut că e un profesionist extraordinar. Are o abordare asupra meseriei ei care ar putea să fie exemplu pentru mulţi artişti români. Vine dintr-o cultură unde artistul este foarte respectat”, a declarat Alex Vasilache, solistul trupei Jukebox.

 
Filipineza care vrea să reprezinte România
 
Resciebelle "Bella" Santiago este de un an şi un pic în România, dar deja s-a făcut remarcată în concursul „Românii au talent”. Tânăra se descurcă binişor şi cu limba română. Ba mai mult, Bella a fost încântată să cânte o piesă în română. 
 
„Cântăm în limba română pentru că reprezentăm România. Şi câştigătorul de anul trecut a cântat în portugheză. Mă întreb de ce oamenii vor să cânte în engleză? Îmi place mult limba română. Prietenii mi-au spus că nu o să pot învăţa, pentru că e limbă grea. Dar asta m-a motivat şi mai mult să învăţ. Îmi plac provocările. Am învăţat de la prieteni, am cumpărat o carte şi învăţ singură, acasă”, a spus Bella Santiago.
 
Tânăra a fost cântăreaţă şi în Filipine, unde a avut concerte şi numeroase apariţii la televiziuni. „Am cântat pop, alternative, rock, mai multe genuri. Am venit în România în căutare de dragoste şi sper să nu mai plec”, a adăugat Bella.

Jukebox a mai participat de două ori la preselecţia naţională Eurovision, în 2005 şi în 2015.
 
„În 2005, când am participat prima dată la Eurovision, nu ştiam dacă e bine să renunţa la medicină. Mihai Trăistariu a fost cel care mi-a dat un imbold, mi-a spus să cânt. A fost un moment de cotitură. Atunci un exista semifinală, ci doar finala naţională. În 2015 am fost în semifinală”, a mai declarat Alex Vasilache.  

 
„Ne-am dorit ca piesa asta să fie ca un imn al iubirii”
 
Rafael, care s-a clasat pe locul doi, este vechi în showbizul românesc. Interesant este că el a fost unul dintre cei care a înfiinţat trupa Jukeboxe, în urmă cu 20 ani, însă apoi a ales o carieră solo. 

„În 1998, împreună cu cei doi chitarişti, am fondat acest proiect. Iniţial s-a numit Atlantic Blue. Eu am decis să plec în carieră solo, am mers la festivaluri, la Mamaia, Calatis, în străinătate. Vroiam să fac mai mult. E o bucurie mare ca după 20 de ani să mă revăd pe scenă cu cei de la Juckebox şi să ne calificăm împreună în finala Eurovision”, a povestit Rafael.
 
 
Cât despre concursul de la Timişoara, Rafael spune că a fost cea mai valoroasă semifinală Eurovision.   
„M-am uitat pe piesele din celelale semifinale şi cea de la Timişoara mi s-a părut cea mai concentrată ca potenţial de piese finaliste. A fost o tensiune mare, abia am aşteptat să se termine tot, să plecăm acasă. Fie ce dă Dumnezeu. Au mai fost multe piese bune. Ne-am dorit ca piesa asta să fie ca un imn al iubirii”, a mai spus Rafael.
 
Mihai Trăistariu, un obişnuit al Eurovisionului
 
Juriul l-a mai trimis în finală şi pe Mihai Trăiastariu, care este la al nouălea an în care participă la competiţia Eurovision. 
 
“Sunt foarte entuziasmat că sunt în finala Eurovision. Este a noua oară pentru mine. Aştept finala. Nu mă gândesc că voi pierde”, a spus Trăistariu.


 
Spectacolul de la Timişoara a fost prezentat de actriţa Diana Dumitrescu şi Cezat Ouatu, cel care a reprezentat România la finala Eurovision 2013, din Suedia. 

Showul a fost deschis de portughezul de la Arad Ricardo Caria, care a cântat melodia câştigătoare din 2017, al lui Salvador Sobral, „Amar Pelos Dois”. În timp ce juriul a deliberat, au cântat Cargo, Lavinia Răducanu şi Neda Ukraden, cea mai vândută artistă din Serbia, cu peste cinci milioane de discuri date. Finalul i-a aparţinut tot lui Ricardo Caria, cu piesa „Lisabona”. 
 
Jukebox şi Bella Santiago, Rafael & Friends şi Mihai Trăistariu se alătură câştigătorilor de la Focşani, Alexia & Matei, Eduard Santha şi Echoes. 
 
Următoarele semifinale ale Selecţiei Naţionale vor avea loc la Craiova (4 februarie), Turda (11 februarie) şi Sighişoara (18 februarie), iar marea finală Eurovision România 2018 se va desfăşura pe 25 februarie la Sala Polivalentă din Bucureşti. Reprezentantul României la Eurovision 2018 va fi ales exclusiv pe baza voturilor telespectatorilor.
 
Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările