FOTO Noi imagini de pe şantierul centurii Timişoara Sud. Lucrările au fost concentrate în zona Utvin

FOTO Noi
imagini de pe şantierul centurii Timişoara Sud. Lucrările
au fost concentrate în zona
Utvin

Şantierul centurii Timişoara Sud - august 2020 FOTO DRDP Timişoara

Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Timişoara a postat noi imagini de pe şantierul centurii Sud, oferind şi câteva explicaţii despre stadiul lucrărilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

GALERIE FOTO

La începutul lunii iulie, Cătălin Drulă, deputatului USR de Timiş, iniţiatorul asociaţiei ProInfrastructura, trăgea un semnal de alarmă asupra ritmului de lucru de pe şantierul centurii Timişoara Sud. În urmă cu o lună, stadiul lucrărilor era undeva la un procent de 2%, conform deputatului Cătălin Drulă. 
 
La 18 luni de la semnarea contractului stadiul lucrărilor este foarte slab: 2%. Sunt decopertaţi sub 10 kilometri din cei 25,7 kilometri ai proiectului, se lucrează la umpluturi pe câteva sute de metri, la un sit arheologic din apropierea localităţii Giroc şi la fundaţiile pasajelor peste strada Trandafirilor de la ieşire din Giroc şi peste centură pe strada Poligonului de la ieşire din Chişoda. Nu există niciun semn de relocare pentru zecile de stâlpi de înaltă tensiune de pe traseu. În ritmul actual, acest proiect atât de necesar pentru traficul periurban şi de tranzit din sudul Timişoarei nu doar că nu se va finalize în termenul contractual de 30 de luni de la semnarea contractului, ba chiar îl va depăşi considerabil”, a scris Drulă, pe Facebook.


Sâmbătă, 15 august, DRDP Timişoara a postat noi imagini de pe şantierul centurii Sud, oferind şi câteva explicaţii despre stadiul lucrărilor.
 
„Lucrările la varianta de ocolire Timişoara Sud au fost concentrate, săptămâna aceasta în zona Utvin, şi s-a accelerat partea de structuri la podeţe pentru a pregăti terenul necesar umpluturilor cu balast. Decopertări de strat vegetal, drenaje, compactări, săpături la piloţii turnaţi, lucrări la podeţe, stabilizări de maluri sunt doar câteva din lucrările realizate pe sector între km 0 şi km 5. La capătul celălalt al viitoarei centuri, spre Ghiroda, s-au realizat compactări de teren stabilizat cu dorosol şi se continuă decopertarea stratului vegetal. Umpluturi cu pământ s-au mai executat în zona localităţii Moşniţa Nouă, unde s-au realizat nivelări la cota stratului de formă. La ultimul sit cercetat, munca arheologilor a început să scoată la iveală alte descoperiri”, au transmis cei de la DRDP Timişoara.Varianta de ocolire Timişoara Sud va avea ca rezultat fluidizarea traficului intern şi internaţional care intră în ţară prin zona Stamora Moraviţa, se desfăşoară pe DN 59, ajunge în zona Timişoara şi se îndreaptă către centrul ţării pe DN 6 sau pe autostrada Arad - Timişoara - Lugoj.


 
Valoarea contractului depăşeşte 60 de milioane de euro, iar lucrările trebuie să fie gata în 24 de luni. Proiectarea şi execuţia şoselei de centură revine societăţii italiene Tirrena Scavi Spa. 
 

Citeşte şi:

VIDEO Şantierul centurii de ocolire Sud a Timişoarei, văzut din dronă. „Stadiul lucrărilor este foarte slab”

FOTO Se va amenaja un sens giratoriu între Centura Sud Timişoara şi Drumul Boilor

FOTO Drumarii lucrează cu motoarele turate la centura Sud a Timişoarei. Antreprenorul italian şi-a luat rolul în serios

FOTO Au început lucrările la centura de Sud a Timişoarei. Viaţa trebuie să meargă mai departe

A fost lansată licitaţia pentru studiul de fezabilitate al Centurii Timişoara Vest. „Îmi doresc să rezulte un drum cu două benzi pe sens“

Inginerii din Ungaria vor superviza lucrările la centura de sud a Timişoarei

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările