FOTO Au început lucrările la centura de Sud a Timişoarei. Viaţa trebuie să meargă mai departe

FOTO Au început lucrările la centura de Sud a Timişoarei. Viaţa trebuie să meargă mai departe

S-a deschis şantierul pentru centura de Sud FOTO Facebook//Călin Dobra

După nici două săptămâni de eliberarea autorizaţiei de construcţie, miercuri dimineaţa au început lucrările la şoseaua de Centură Sud a Timişoarei.

GALERIE FOTO

Au început lucrările la şoseaua care ocoleşte Timişoara în zona de sud. Vestea a fost dată de Călin Dobra, preşedintele CJ Timiş, care spune că indiferent de greutăţile prin care trecem în timpul epidemiei de coronavirus, viaţa trebuie să meargă înainte..
 
“Traversăm o perioadă dificilă şi poate că o şosea e ultimul lucru care contează, însă, astfel de veşti ne ajută să rămânem optimişti şi convinşi că lucrurile vor reintra pe făgaşul normal.
În 12 martie anunţam că Centura de Sud a Timişoarei a primit autorizaţia de construire. După nici două săptămâni, dăm cea mai aşteptată veste: în această dimineaţă au început lucrările! În următoarele 24 de luni, situaţia se va schimba radical pentru şoferi, dar şi pentru aerul Timişoarei, oraş sufocat de TIR-uri”, a transmis Călin Dobra.
 
Valoarea contractului depăşeşte 60 de milioane de euro, iar lucrările trebuie să fie gata în 24 de luni.
 
Proiectarea şi execuţia şoselei de centură revine societăţii italiene Tirrena Scavi Spa. 
 
Traseul centurii de ocolire Timişoara Sud se desfăşoară pe raza Timişoarei si a localitatilor Sânmihaiu Român, Şag, Giroc, Moşniţa Nouă şi Ghiroda.

 
Varianta de ocolire Timişoara Sud va avea ca rezultat fluidizarea traficului intern şi internaţional care intră în ţară prin zona Stamora Moraviţa, se desfăşoară pe DN 59, ajunge în zona Timişoara şi se îndreaptă către centrul ţării pe DN 6 sau pe autostrada Arad - Timişoara - Lugoj.
 
Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: