Fiscul, la un pas de un moment istoric: executarea silită a clanului Cârpaci pentru 4 milioane de lei

Fiscul, la un pas de un moment istoric: executarea silită a clanului Cârpaci pentru 4 milioane de lei

Mirela Stanca, membră a clanului Cârpaci şi soţie a lui Ionelaş, unul din cei mai bogaţi romi din România FOTO Adevărul

Direcţia Generală a Finanţelor Publice Timişoara a câştigat un proces foarte important în care s-a judecat cu soţia lui Ionelaş Cârpaci, unul din cei mai bogaţi romi din România. Dacă sentinţa emisă de Curtea de Apel Timişoara rămâne definitivă, Fiscul poate executa silit clanul Cârpaci pentru suma de peste 4.000.000 de lei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Lista cu datornici publicată de ANAF a scos la iveală o „surpriză”. Mirela Stanca, soţia lui Ionelaş Cârpaci s-a plasat în topul datornicilor din Timiş, cu o datorie de aproape patru milioane de lei. Chiar dacă pe lista ANAF figura că datoria Mirelei Stanca nu este contestată, acest lucru era fals. Soţia lui Cârpaci a contestat suma impusă la Curtea de Apel Timişoara. Magistraţii de aici au emis prima sentinţă din dosar prin care Fiscul câştigă procesul cu Mirela Stanca.

Datoria Mirelei Stanca la Fisc datează de mai mulţi ani. În urma unui control efectuat în toamna anului 2012, inspectorii fiscali din cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Timiş au constatat că pentru tranzacţii imobiliare de milioane de euro, pe care le-a efectuat, Mirela Stanca trebuia să achite la bugetul de stat TVA de 800.000 de euro. Mai exact, inspectorii Fiscului au emis o decizie prin care Mirela Stanca trebuie să plătească 3.523.368 lei, din care: 1.531.788 – TVA, 1.267.350 – penalităţi de întârziere, dobânzi – 494.461 şi penalităţi – 229.768 lei. Între timp, daotira a ajuns la 4.000.000 de lei. 

Decizia de impunere a fost contestată de Mirela Stanca pe linie administrativă, dar pentru că nu a primit câştig de cauză a mers în instanţă. „Reclamanta, în mod nelegal a omis să solicite înregistrarea ca plătitor de TVA în regim normal de taxare faţă de operaţiunile fiscale desfăşurate în cursul anului 2006 şi nu a depus decontul pentru stabilirea TVA potrivit prevederilor legale”, au arătat magistraţii Curţii de Apel Timişoara. Sentinţa a fost atacată cu recurs la Curtea de Supremă. Dacă sentinţa rămâne definitivă, Mirela Stanca trebuie să plătească banii. În cazul în care aceasta refuză, Fiscul poate începe executarea silită. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: