Când se deschide primul hotel plutitor din România. Satul lacustru a fost construit pe Dunăre

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bungalouri plutitoare pe Dunăre FOTO Ştefan Both
Bungalouri plutitoare pe Dunăre FOTO Ştefan Both

Ideea de a construi un hotel plutitor i-a veni unui om de afaceri reşiţean în urmă cu câţiva ani, când acesta a fost pus în situaţia de a căuta un loc de cazare pe Clisura Dunării.

Două săptămâni, atât mai au de aşteptat cei care doresc să se cazeze în cel mai exotic hotel din România. Bungalourile suspendate deasupra Dunării, la Berzasca (judeţul Caraş-Severin), sunt realizate cu ajutorul unei finanţări de la Uniunea Europeană. 

“În două săptămâni vom putea caza primii turişti care vor să vină pe Clisura Dunării. Le vom oferi condiţii decente pentru cei care doresc să vină la noi. Deja sună clienţii, se opresc pe marginea drumului, se interesează. Vom avea curând şi o pagină de Internet, unde se vor putea face rezervările”, spune Sorin Liubimirescu, managerul proiectului.

“Am vrut şi ei să vin pe clisură şi eram în căutarea unei cazări"

Ideea de a construi un hotel plutitor i-a veni în urmă cu câţiva ani, când reşiţeanul a fost pus în situaţia de a căuta un loc de cazare pe Clisura Dunării.

“Am vrut şi ei să vin pe clisură şi eram în căutarea unei cazări. Am căutat vreo două luni pe Internet să-mi rezerv, dar nu am găsit, deşi este un loc deosebit de frumos. Până la urmă, după e am găsit unde să mă cazez, am rămas dezamăgit de condiţiile găsit. Îmi place să vizitez mult în ţară şi străinătate, ca atare îmi place să stau în condiţii civilizate. Aşa mi-a venit ideea de a face acest hotel. A venit un ajutor benefic din partea Uniunii Europene, aproape 200.000 de euro nerambursabili. Construcţia a costat peste 600.000 de euro. Dar fondurile europene sunt benefice pentru cei care vor să investească”, a mai spus Sorin Liubimirescu.
 

Având în vedere că este un proiect inedit şi pentru România, constructorii au întâmpinat câteva probleme. „Materialul ales şi adus prima dată în România, la temperaturi foarte mari, fiind foarte elastic, s-a lăsat într-o parte. Acum sunt contravântuite, betoane, toate problemele s-au rezolvat", adaugă managerul. 

Bungalouri cu living, chicinetă şi dormitor

Au fost construite 15 bungalouri din lemn, pe piloni, care sunt dotate un living, chicineta, baie, în partea de jos, plus dormitorul aflat la etaj. Toate căsuţele plutitoare au şi o terasă cu vedere spre malul sârbesc, unde oamenii pot face plajă, pot să pescuiască sau să se relaxeze. 

“Există şi un ştrand amenajat, un loc de parcare pentru 40 de maşini. Este doar prima parte a proiectului: 15 bungalouri, ştrandul şi recepţia. Vom avea şi un restaurant care va fi gata anul viitor. Vor mai fi încă 15 bungalouri în oglindă, dar aşteptăm să vină un investitor care să dorească să construiască aici”, a mai spus Liubimirescu.
 

S-au stabilit deja şi preţurile pentru cei care vor să doarmă deasupra Dunării: 250 de lei pentru o noapte într-o căsuţă plutitoare.


Citeşte şi:


Primul hotel plutitor din România, gata de inaugurare: satul lacustru care îi va face pe turişti să creadă că sunt în Maldive sau în Bora Bora
 

Insula cailor sălbatici, paradisul ascuns al Banatului. Comuniştii au vrut să facă aici un depozit de deşeuri

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite