Festivalul maghiar din Timişoara s-a încheiat cu concertul legendarei formaţii Neoton Familia. Mii de persoane au dansat şi cântat în Piaţa Victoriei

Festivalul maghiar din Timişoara s-a încheiat cu concertul legendarei formaţii Neoton Familia. Mii de persoane au dansat şi cântat în Piaţa Victoriei

Atmosferă din timpul concertului cu trupa Neoton Familia

Cea de-a patra ediţie a Zilelor Maghiare din Timişoara s-a încheiat aseară cu concertul legendarei formaţii din ţara vecină Neoton Familia.

Cea de-a patra ediţie a Zilelor Maghiare din Timişoara s-a încheiat aseară cu concertul legendarei formaţii din ţara vecină Neoton Familia. A fost seara cu cei mai numeroşi spectatori în Piaţa Victorie. Aproximativ 5000 de persoane au cântat şi dansat pe hiturile trupei maghiare.

Trupa activează încă din anii 60, dar adevăratul succes a început în 1979, odată cu albumul „Napraforgo”.

Neoton Familia a devenit una dintre cele mai iubite formaţii disco-pop din Ungaria, fiind supranumiţi Abba din Ungaria. Succesul trupei a ajuns până în Japonia.

La fel ca primele trei ediţii, şi cea din 2019 a fost una reuşită, cu un program extrem de variat, concerte pop-rock, muzică şi dansuri populare, gastonomie, târg meşteşugăresc, ateliere pentru copii, dezbateri şi multe altele. 

“E fantastic ce a fost timp de patru zile. Şi noi suntem surprinşi de faptul că din nou am avut un eveniment mai reuşit decât cel din anul precedent. Creştem în fiecare an. Au fost mai mulţi spectatori, mai multe evenimente culturale cu nivel foarte ridicat, mai multe spaţii. Au fost evenimente pentru toţi, gastro, cultură, bere, vin, concerte... Nu cred că lipseşte nimic acestui festival. Singura noastră dorinţă este să vină cât mai mulţi. Mai avem potenţial din acest punct de vedere, îi aşteptăm la eveniment pe cei plecaţi în Germania, în Ungaria. Anul viitor ne vom extinde mai mult în Piaţa Libertăţii”, a declarat Tamas Peter, consulul onorific al Ungariei la Timişoara, preşedintele Asociaţiei Bastion, organizatorul evenimentului.  

Pe lângă concertele de pe scena din Piaţa Victoriei, o mare trecere în rândul timişorenilor a fost zona gastronomică cu mâncare ungurească pe toate gusturile, dar şi târgul meşteşugăresc pe de pe străzile Mărăşeşti şi Delamarina.  

“Creştem an de an. Sper că toată lumea priveşte pozitiv acest eveniment şi le plac programele. Vrem să ne prezentăm, vrem să arătăm cine suntem, aşa suntem noi şi sper că dovedim mereu că putem să trăim în armonie şi îmbrăţişăm împreună acest frumos oraş. Interesant e tocmai această combinaţie între cultură şi voie bună. Meşteşugarii vin cu o marfă extraordinară şi specifică. Poţi să alegi foarte multe lucruri deosebite. Lucrăm în Primărie pe acest concept, ca la evenimentele organizate în oraş, cum sunt târgurile de Crăciun şi de Paşte să eliminăm kitschurile şi chinezismele. Dar nu e uşor. Vom încerca să dăm licenţele şi permisele în aşa fel încât să avem produse cât mai calitative şi diversificate”, a declarat Farkas Imre, viceprimarul Timişoarei. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările