Festivalul faptelor bune la Ilidia - Mica America. 30 de case zugrăvite în doar trei zile FOTO

Festivalul faptelor bune la Ilidia - Mica America. 30 de case zugrăvite în doar trei zile FOTO

Acasă în Banat în localitatea Ilidia FOTO Facebook/Colour the village

Peste 400 de voluntarii ai asociaţiei Acasă în Banat au lucrat în acest week-end la Ilidia (Caraş-Severin). Mesajul lor a fost simplu şi clar: salvaţi arhitectura satelor din Banat!

Colour the Village a ajuns în acest week-end la Ilidia, un sat special, cu o arhitectură unic, care se află în judeţul Caraş-Severin. Peste 400 de voluntari ai Acasă în Banat au pus umărul la repararea şi zugrăvirea a 30 de case tipice Banatului Montan. Totul în doar trei zile. 
 
 
Proiectul Asociaţiei Acasă în Banat este unic în România şi îşi propune să pună în valoare arhitectura tipică din această zonă. 
 
„Suntem bucuroşi că proiectului nostru s-au alăturat atât de mulţi oameni. Ne-am dorit ca aceste case frumoase, construite din patră, să îşi păstreze specificul, satul să îşi păstreze identitatea şi farmecul deosebit, să se transforme într-o adevărată atracţie turistică“, a spus Radu Trifan, directorul Acasă în Banat. 
 
La final, fiecare casă renovată a fost înfrumuseţată cu flori potrivite zidurilor de piatră. 
 
Localitatea Ilidia se mai numeşte şi Mica Americă din cauză că multe din casele de acolo au fost construite în urmă cu un secol, de bănăţenii care au imigrat în Statele Unite ale Americii.  
 
Casele sunt frumos decorate, cu porţi şi ferestre frumos sculptate de meşteri locali. Vă mai recomandăm:

Turism la morile de apă de la Rudăria. Oameni din toate colţurile ţării şi de peste hotare vin să le vadă FOTO

Morile de apă de la Rudăria, pe mâna voluntarilor. „Oamenii ăştia au venit să le cureţe mizeria, trebuie să afle asta şi localnicii” FOTO

„Hai la Rudăria!”. O nouă acţiune a Asociaţiei Acasă în Banat în singura rezervaţie de mori de apă din România

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările