EXCLUSIV „Îngerii” care ridică maşini din parcările marilor magazine, presiuni în stil mafiot pentru un contract pe parcările de la Lidl

EXCLUSIV „Îngerii” care ridică maşini din parcările marilor magazine, presiuni în stil mafiot pentru un contract pe parcările de la Lidl

Ridicarea maşinilor din parcările supermarketurilor din Timişoara a devenit o problemă de importanţă locală: FOTO Facebook.com

O firmă de tractări auto din Timişoara a reuşit să şi-i urce în cap pe timişoreni din cauza ridicărilor şi blocărilor de maşini din parcările unor supermarketuri din oraş. Ziarul „Adevărul” a intrat în posesia unor documente care arată cum este presat Lidl să încheie contract de gestionare a parcărilor, pentru penalizarea „fraierilor”, cu această firmă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Printr-o reclamă agresivă, cu maşini parcate în puncte cheie ale Timişoarei, „Îngerii Galbeni” au devenit cunoscuţi în tot Banatul. De asemenea, cu o bază materială bine pusă la punct şi, foarte probabil cu informaţii primite „pe surse”, firma a ajuns să acopere foarte multe accidentele rutiere din zona de Vest a ţării. Totul a culminat, însă, cu ridicarea maşinilor din parcările unor supermarketuri din oraş.

Celebre deja în Timişoara sunt cazurile petrecute în parcarea magazinului Profi din Calea Şagului. Un contract încheiat între firma de tractări şi supermarket prevede ca „îngerii” să se ocupe de gestionarea parcării, asigurându-se că aceasta nu este folosită abuziv. De aici, s-a ajuns însă ca „Îngerii Galbeni” să fie cei acuzaţi de ridicarea abuzivă a maşinilor sau de blocarea roţilor.

Din cauza numărului tot mai mare de abuzuri reclamate de cetăţeni la adresa „Îngerilor Galbeni”, consilierii locali din toate partidele politice au hotărât să stopeze fenomenul şi au emis o hotărâre de Consiliu Local prin care ridicarea sau blocarea maşinilor din parcările private fără barieră, destinate publicului larg, este interzisă. Cu toate acestea, „îngerii” se comportă ca şi cum hotărârea nu ar exista.

Rable parcate în uşa magazinului

Dincolo de toate acestea, o serie de documente intrate în posesia ziarului „Adevărul” arată modul în care acţionează la Timişoara „Îngerii Galbeni”. Practic, documentele arată modul în care firma de tractări auto a încercat să preia gestiunea unei parcări a magazinului Lidl de pe Calea Torontalului. Mai multe imagini arată că în data de 24.10.2013, în parcarea magazinului Lidl de pe strada Miresei au „răsărit” mai multe rable, două chiar la intrarea în magazin.

La aceeaşi dată, în parcarea aceluiaşi magazin staţiona o maşină inscripţionată cu numele şi datele de contact ale firmei de tractări auto. Şeful de magazin şi agentul de pază au încheiat un proces verbal în care acesta din urmă arăta că „aşa le-am găsit când am venit la ora 6.00”. La fel de întâmplător, o lună mai târziu, una din rablele parcate la intrarea în Lidl a fost surprinsă pe o platformă a „îngerilor”.

De la acea dată au fost încheiate mai multe procese verbale în care agenţii de pază de la Lidl arătau că o maşină „Îngerii Galbeni” staţionează ilegal în parcarea de la Lidl. Într-una din zile, unul dintre agenţi chiar a menţionat că o maşină a firmei de tractări „staţiona la intrarea în parcarea Lidl încurcând circulaţia maşinilor la intrare/ieşire din parcare şi agăţa firele de înaltă tensiune aparţinând RATT”.

Somaţi să elibereze proprietatea

Problemele cauzate de „Îngerii Galbeni” în parcarea Lidl i-a determinat pe reprezentanţii companiei să trimită o notificare prin care firma este somată să înceteze expunerea maşinii în parcarea magazinului. „Vă solicităm ca în termen de 2 ore de la primirea prezentei notificări să încetaţi să staţionaţi neregulamentar autovehicului cu nr de înmatriculare TM 58 DDU şi remorca cu nr. de înmatriculare TM 88 DDU în parcarea subscrisei, situată în Timoşoara, strada Miresei nr. 1, jud. Timiş. În caz contrar ne vedem nevoiţi să solicităm organelor de poliţie să ia măsurile legale care se impun, inclusiv aplicarea sancţiunilor contravenţionale şi ridicarea autovehiculului, rezervându-ne dreptul de a vă solicita şi despăgubiri. Arătăm că în nenumărate rânduri autovehiculul cu nr de înmatriculare TM 58 DDU şi remorca cu nr de înmatriculare TM 88 DDU sunt staţionare neregulamentar în parcarea subscrisei”, se arată în notificarea transmisă de reprezentanţii Lidl România.

Culmea tupeului. Acuzaţii de distrugere a rablelor şi o propunere de colaborare

Tupeul şi agresivitatea cu care acţionează „Îngerii Galbeni” iese la iveală abia acum. Într-o adresă transmisă Lidl într-un stil tipic mafiot, reprezentanţii SC Banat Tractari (membră a grupului Îngerii Galbeni) acuză ridicarea abuzivă şi distrugerea rablelor. În document se face trimitere şi la faptul că fapta este o infracţiune de furt, după care, pentru a se evita pe viitor astfel de situaţii, „Îngerii Galbeni” le propun celor de la Lidl o colaborare de gestionare a parcărilor, fără niciun fel de cost. Mai mult decât atât, „îngerii” au trimis şi un draft de contract, dar şi pozele cu rablele distruse.

În adresa care miroase a şantaj, reprezentantul firmei de treactări arată că „în data de 24.10.2013 ne-au fost ridicate două autovehicule pe care subscrisa le deţine în comodat, din parcarea magazinului Lidl din Timişoara, strada Miresei nr.1, într-o modalitate abuzivă considerăm noi”. După ce fac o paranteză în care arată că „bunăvoinţa” directorului de magazin îşi are rădăcina în faptul că maşina acestuia a fost blocată în parcarea magazinului Profi, reprezentanţii „Îngerilor Galbeni” susţin că rablele le-au fost scoase din parcarea de la Lidl de o firmă care nu are dreptul să facă remorcări sau relocări „autovehiculele noastre fiind pur şi simplu TÂRÂTE!!! cu o funie în afara parcării”.

„Subscrisa consideră că prin această modalitate de operare au fost încălcate mai multe reguli, atât de conduită comercială, cât şi legale”, se arată în documentul semnat de Florica Delia Nedelcu.  Aceasta atrage atenţia că „ridicarea autovehiculelor fără o prealabilă atenţionare poate întruni elementele constitutive ale infracţiunii de furt” şi că „autovehiculele noastre au fost duse într-o altă parcare fără să avem cunoştinţă de locul unde au fost duse şi fiind nepăzite, orice pagubă adusă acestora fiind în sarcina societăţii dumneavoastră”.

După toate aceste ameninţări, în acelaşi document, reprezentanta „îngerilor” se oferă să vină în sprijinul Lidl pentru gestionarea „corectă a parcărilor”. „În măsura în care lanţul de magazine Lidl are dificultăţi în organizarea parcărilor private din Timişoara şi doreşte să stabilească un regulament şi să procedeze la punerea în aplicare a acestuia printr-o firmă specializată, subscrisa vă poate furniza în în temeiul unui contract de prestări servicii următoarele.....”, se arată în documentul prin care „îngerii” promit să blocheze, să ridice şi să depoziteze maşinile celor care „nu respectă regulamentul de parcare” ce ar urma să fie făcut de îngeri, de comun acord cu conducerea magazinului.

Se jură că nu....şantajează

Toate acestea ar urma să se facă gratuit, pentru Lidl, banii ce ar urma să îi încaseze firma de tractări provenind de la „fraieri”. „În cazul încheierii unui asemenea contract de prestări servicii cu subscrisa sau altă societate din grupul nostru Îngerii Galbeni, Lidl nu va avea de achitat nimic deoarece costurile operaţiunilor de deplasare autospecială, ridicare şi depozitare vor fi achitate de către conducătorii auto care nu au respectat regulamentul de parcare”, se mai arată în document.

În acelaşi act, reprezentanta „îngerilor” subliniază că incidentul dintre Lidl, firma de tractări şi propunerea de colaborare nu este nicio legătură, totul fiind o simplă...coincidenţă. „Faptul că obiectul de activitate al subscrisei (operare parcări private) este tangenţial cu cele întâmplate în parcarea d-voastră este o pură coincidenţă, rezervându-ne ca atare dreptul de a sublinia clar lipsa noastră de intenţie în a forţa, subliminal, semnarea unui contract cu Banat Tractări SRL, chiar dacă, la drept vorbind, pe lângă stingerea în faşă a tuturor urmărilor negative generate de lipsa de profesionalism şi bun-simţ ale angajaţilor d-voastră (...) beneficiile reale de imagine, fluidizare, confort ar fi imediat vizibile”, mai arată Florica Delia Nedelcu în adresa transmisă reprezentanţilor Lidl. Potrivit unor surse din rândul companiei Lidl, până în momentul de faţă, cele două societăţi nu au încheiat un contract de colaborare. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: