EXCLUSIV Fetiţa de ţigani răpită din spital şi recuperată din Elveţia a ajuns la cerşit pe străzile Parisului - UPDATE

Denisa Novacovici a ajuns cu mama ei în Paris. Rudele rămase în România în sărăcie şi mizerie neagă faptul că bebeluşul ar fi folosit la cerşit, dar nici ei nu ştiu din ce trăieşte mama şi nou-născutul. Le este frică de expulzare, dar vor cu orice preţ să scape de sărăcie.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE - Psihologii nu sunt de acord cu gestul mamei micuţei

"Micuţa a trecut printr-o serie de şocuri şi nu cred că mama a luat cea mai bună decizie. Un mediu necunoscut, ostil, i-ar putea face rău fetiţei. Denisa ar putea rămâne marcată de succesiunea de evenimente. Consecinţele se pot vedea doar peste câteva luni", e de părere psihologul Elena Dontea. Pe de altă parte, ONG-urile care luptă pentru apărarea drepturilor omului au refuzat până în acest moment să facă vreo declaraţie.


În timp ce românii de etnie rromă sunt expulzaţi "pe bandă rulantă" din Franţa, micuţa Denisa Novacovici şi mama ei au luat calea Parisului. Trăind în sărăcie, mama a decis că în Franţa bebeluşul ar putea avea o viaţă mai bună. A mers la poliţie unde i-a informat pe poliţişti de planurile ei. Organele de poliţie i-au recomandat femeii să nu plece, mai ales în contextul în care tot mai mulţi români sunt expulzaţi, dar femeia refuzat să le asculte.

CLICK AICI CA SĂ VEZI CUM ARATĂ LOCUINŢA FAMILIEI NOVACOVICI

VEZI AICI cum se scuză medicii români pentru răpirea fetiței din Spitalul de Copii

În urmă cu o săptămână, mama Denisei Novacovici a cumpărat un bilet de autocar şi dusă a fost. Bunica a rămas în urmă, în comuna Giulvăz, unde trebuie să aibă grijă de ceilalţi nepoţi. Le găteşte ce poate, iar micuţii se joacă în noroiul din faţa casei cu peturi goale şi nisip.

Text foto: Micuţa Denisa Novacovici a ajuns în Franţa

CLICK AICI PENTRU FOTOGALERIE CU FAMILIA MICUŢEI

"Denisa o să aibă viaţă bună la Paris lângă mama ei. Fiica mea sigur nu s-a dus la cerşit. S-a dus să muncească cinstit, cu ziua. Dacă ar fi rămas acasă, aici în România, am fi trăit şi mai greu. Eu trebuie să am grijă de doi nepoţei. Trăim din 400 de lei. Acolo, în Franţa, fata câştigă şi 50 de euro pe zi", spune bunica Denisei Novacovici.


Citeşte şi:

DRAMĂ şi SĂRĂCIE: Familia Denisei Novacovici strânge bani din fier vechi pentru a aduce bebeluşul în ţară


Răpirea din spital a unui bebeluş bolnav, al unei familii de ţigani, tratată cu indiferenţă

Timişoara: Fetiţă de două luni, răpită de la Centrul pentru Distrofici

Bebeluşul răpit din Spitalul de Copii din Timişoara a fost găsit de Interpol în Elveţia


Text foto: Rudele rămase acasă trăiesc în sărăcie

Rudele nu ştiu unde dorm noapte de noapte cele două românce, mamă şi fiică, dar sunt siguri că viaţa de peste graniţe e mai bună. Asta până când vor fi expulzate. "Nu ştiu ce au francezii cu noi. Atâta timp cât nu o să le facă probleme, sigur Denisa şi mama ei nu o să fie expulzate. Nu au de ce să le facă rău", mai spune bunica.

În octombrie 2009, bebeluşul a fost furat din Spitalul de Copii "Louis Ţurcanu" din Timişoara şi dus în Elveţia de o doctoriţă, care avea de gând să facă procedurile de adopţie. Nouă luni de zile mai târziu, micuţa a fost recuperată de poliţiştii români.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările