Drama românului din Norvegia lăsat fără cei cinci copii, luaţi din familie cu Poliţia, continuă. Ministerul Afacerilor Externe din România confirmă cazul

Drama românului din Norvegia lăsat fără cei cinci copii, luaţi din familie cu Poliţia, continuă. Ministerul Afacerilor Externe din România confirmă cazul

Marius şi Ruth Bodnariu împreună cu patru dintre copii lor, luaţi acum din familie de autorităţile norvegiene FOTO Facebook

Calvarul lui Marius şi Ruth Bodnariu, o familie mixtă româno-norvegiană rămasă fără cei cinci copii luaţi de Protecţia Copilului din Norvegia continuă. Autorităţile norvegiene au decis, luni, păstrarea copiilor şi intentarea unui proces celor doi părinţi. Nici la o săptămână de la luarea copiilor cu Poliţia, părinţii nu au primit detalii cu privire la acuzaţiile care li se aduc.

Cazul familiei româno-norvegiene Bodnariu Marius şi Ruth,  relatat pe larg de ziarul „Adevărul”, este încă departe de a se fi terminat. La o săptămână de la intervenţia în forţă a autorităţilor norgeviene, care i-au luat familiei Bodnariu copiii cu Poliţia, după ce s-ar fi depus un denunţ în care familia Bodnariu este acuzată de „creştinism radical şi îndoctrinarea copiilor”, cei doi soţi nu ştiu încă detalii cu privire la acuzaţiile care li se aduc. Fratele lui Daniel Bodnariu, care este stabilit în România şi care aduce noutăţi cu privire la situaţia familiei Bodnariu din Norvegia, a anunţat că cei patru copii mai mari ai familiei au fost audiaţi luni de autorităţile norvegiene, care au decis păstrarea copiilor şi deschiderea unui proces.

Potrivit lui Daniel Bodnariu, audierea copiilor s-a făcut în lipsa părinţilor, la ascultarea copiilor participând doar avocatul familiei, dar nici acesta nu a primit detalii cu privire la acuzaţiile aduse celor doi soţi. „Cum era de aşteptat, deşi doream alt deznodământ, serviciile sociale norvegiene au intentat un proces legal împotriva familiei Bodnariu, Marius şi Ruth. Deoarece părinţilor nu li s-a permis să participe la audierea copiilor şi nici la declaraţia de acuzare, toate informaţiile pe care le avem prin avocatul care reprezintă familia Bodnariu sunt sumare şi incomplete. Deşi am putea deja să spunem multe lucruri în favoarea părinţilor, dorim să o facem în mod documentat, imediat ce vom intra în posesia documentaţiei acestui caz, la care părinţii nu au încă acces. Aceasta sperăm să se întâmple cât mai curând în zilele următoare. Apelăm din nou la încrederea dumneavoastră, a tuturor, în inocenţa şi dreptatea acestei familii şi continuăm să ne rugăm şi să adunăm semnături la petiţia de suport , a anunţat Daniel Bodnariu pe Facebook.

La solicitarea „Adevărul”, Ministerul Afacerilor Externe din România a confirmat cazul familiei Bodnariu din Norvegia, comunicând că autorităţile române urmăresc acest caz. „Ambasada României la Oslo cunoaşte şi monitorizează situaţia familiei cetăţeanului român ai cărei cinci copii minori au fost preluaţi de către autorităţile din Norvegia. În acest sens, misiunea diplomatică română a întreprins demersuri pe lângă autorităţile locale competente şi este în legătură cu autorităţile competente din România şi cu familia în cauză.Familia cetăţeanului român dispune de un avocat specializat în soluţionarea unor astfel de cazuri. Având în vedere dorinţa formulată expres de către familia în cauză de a nu fi furnizate public informaţii referitoare la caz, Ministerul Afacerilor Externe nu este în măsură să transmită detalii referitoare la acest caz”, au comunicat reprezentanţii MAE într-un răspuns formulat la solicitarea „Adevărul”. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările